Share with:


חלבי

אופן הכנה

לקנולי:
200 גר' קמח
1 כפית גדושה קקאו
2 כפיות גדושות אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות יין מארסלה
20 גר' חמאה מומסת
1 ביצה בגודל M
1 חלמון
קורט מלח

שמן לטיגון, חלבון להדבקת קצוות הבצק, צינורות לקאנולי
ללוש את כל החומרים לבצק הומוגני (אפשר גם לעבד במעבד מזון). לעטוף בניילון נצמד ולהניח בצד לשעה.
לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות מאוד לעלה דק בעובי 1 מ"מ. לקרוץ עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
לחמם שמן לטיגון עמוק – לטמפ' 180-200 מעלות.
לשטח מעט במערוך כל עיגול בצק ולעטוף צינורות קאנולי ולהדביק היטב (תוך לחיצה) בעזרת חלבון את הקצוות.
להכניס את צינורות הבצק לשמן, קודם את צד החיבור ואח"כ להפוך. הטיגון יצור בועות על הבצק וזה בסדר.
לאחר שטוגנו, להוציא את צינורות הבצק מהשמן ולהניח על נייר סופג. לשלוף מיד את צינורות המתכת (אפשר לאחוז בעדינות בקאנולי ובעזרת מגבת נייר לאחוז בצינור ולשלוף אותו), לנגב את צינורת המתכת היטב במגבות נייר ולהמשיך את הקאנולי הבאים.
את המלית שמים לפני ההגשה (על מנת לשמור על פריכות).

מלית אופציה א:
ריקוטה וצימוקים
250 גר' גבינת ריקוטה מסוננת
100 גר' אבקת סוכר
50-70 גר' צימוקים קטנים וכהים
זסט מלימון או מתפוז אחד (אופציונלי)
לערבב ולהניח במקרר עד שממלאים את הקאנולי.

מלית אופציה ב:
מוס שוקולד לבן מוקצף
100 גר שוקולד לבן
200 מ"ל שמנת
מרתיחים את השמנת, יוצקים על. השוקולד, מערבבים עם מרית עד שהשוקולד נמס לגמרי , שמים במקרר ל 12 שעות לפחות
מוציאים ומקציפים לקצף יציב

קרם קרמל חמאה מלוח
1/2 כוס סוכר
40 גרם חמאה קרה מאוד וחתוכה לקוביות קטנות
1/3 כוס שמנת מתוקה
מלח גס

מקרמלים את הסוכר על אש קטנה עד שהוא מתקרמל,
עוצרים את הבישול עם השמנת -מוסיפים בהדרגה (הסוכר יתגבש קצת, וזה בסדר, הוא לאט לאט יימס שוב) כשהקרם אחיד מוסיפים את החמאה , כשהחמאה נמסה לגמרי מוסיפים קמצוץ מלח גס והקרם מוכן
בתמונה נתתי לכם אופציה להגשה, זרמו עם זה , תהנו מזה, ותנו את עצמכם לצלחת
אוהב אתכם המונים

קנולי סיציליאני במילוי מוס שוקולד לבן מוקצף /ריקוטה על מצע קרם חמאה קרמל מלוח
דוד מרציאנוספר המתכונים של
מתכון של

דוד מרציאנו

33 מתכונים