Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

2 חבילות איטריות קדאיף. (קילו)
200 גרם מחמאה / או חמאה
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי קילו פיסטוק גרוס
רבע קילו שקד טיבעי קלוי גרוס
4 כפות אבקת סוכר.

ממיסים את המחמאה,
יוצקים על הקדאיף
מפזרים אבקת סוכר
מפרידים את כל האיטריות טוב טוב שהמחמאה תיספג ביחד עם האבקת סוכר.
מחלקים את האיטריות ל 2
משמנים עם מחמאה טוב טוב תבנית ייעודית , מסדרים שיכבה ראשונה של האיטריות,
מהדקים ומשטחים טוב טוב באופן שווה.
מפזרים מעל פיסטוקים ושקדים מהדקים.
ושוב מפזרים את יתרת האיטריות מעל ומהדקים.
מכניסים לאפייה 180 מעלות 15 20 דקות צד אחד,
מוציאים הופכים ועוד אפיה של 10- 15 דקות.
מכינים סירופ:
מבשלים את המים והסוכר ל 20 דקות על אש קטנה, מכבים, מוסיפים כפית מיץ לימון.
איך שהבקלוואה מוכנה
יוצקים מעלייה את כל הסירופ.
ממתינים שהכל יתקרר ואז חותכים.