Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
למתכון
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
או 50 גר שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כפית מלח
2 כפות ברנדי
1/2 כוס שמן
3 ביצים לארג'
בין 2.5 ל 3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה
מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר,סוכר וניל ומלח ונערבל דקה שתיים ואז נוסיף את הביצים והברנדי.
את המים נוסיף בהדרגה.
ברגע דהבצק מתחיל להתגבש נוסיף שמן ונערבל לבצק חלק ואחיד,
נלוש את הבצק כ-10 דקות,
ולהתפיח במקום חמים, למשך שעה.
לאחר שעה נוריד אוויר ונתפיח בשנית.
נחלק לכדורים שווים במשקל 50 גר
נכדרר , נחורר ונניח על גבי פיסות של נייר אפייה.
בסיר שטוח נחמם שמן על להבה גבוהה, עד שהשמן חם, נוריד את הגז לנמוך ונתחיל לטגן
נרים את הסופגנייה ביחד עם הנייר
מכניסים לסיר את הצד החשוף
הנייר מתנתק מאליו בזמן הטיגון.
הטיגון נעשה 2-3 דק' מכל צד.