Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים ל 25 כוסות,
שכבת מוס הקוקוס
200 מ"ל קרם קוקוס
50 גר' שוקולד לבן
כפית ג'לטין מושקה ברבע כוס מים למשך 10 דק'
חצי כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס א. סוכר
50 גר' קוקוס טחון
שכבת ריבת החלב
4 כפות ריבת חלב
2 כפות חלב

שכבת קרם הוניל:
חצי כוס שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
טיפה תמצית וניל
3 כפות שטוחות פודינג וניל

שכבת הקוקוס הקלוי
6 כפות שטוחות קוקוס קלוי

שכבת מוס ריבת החלב
4 כפות ריבת חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
באמצע ליבת ריבת חלב:
4 כפות ריבת חלב

הכנה
הכנת שכבת מוס הקוקוס: ממיסים במיקרוגל את קרם הקוקוס עם השוקולד הלבן ומערבבים היטב. ממיסים את הג`לטין המושרה למשך 20-30 שניות במיקרוגל, מוסיפים אותו לקרם הקוקוס ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת מתוקה עם אבקת הסוכר ומקפלים לתוכה את הקוקוס ואת קרם הקוקוס בעדינות. שופכים לתוך כוסות קינוח ומכניסים לקירור לשעה. בינתיים מכינים את שאר השכבות ואז מרכיבים את המנה (שכבה על גבי שכבה לפי הסדר הכתוב).

הכנת שכבת ריבת החלב:

ממיסים יחד את ריבת החלב והחלב במיקרוגל למשך כ- 40 שניות.

הכנת שכבת קרם הוניל:

שופכים את כל המצרכים לקערה ומקציפים במשך כ- 3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.

הכנת שכבת הקוקוס הקלוי:

קולים את הקוקוס במחבת.

הכנת שכבת מוס ריבת החלב:

ממיסים את החלב וריבת החלב במיקרוגל למשך כדקה (פותחים אחרי 40 שניות לבדוק על מנת שלא לשרוף את ריבת החלב) ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה אך רכה. מקפלים לתוך הקצפת את ריבת החלב בעדינות.

בסיום הרכבת המנה מכניסים אותה לקירור לשעה.

מוס אלפחורס בכוסות
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים