Share with:


בשרי

אופן הכנה

ראשית להכין את המילוי:
כ- חצי קילו בשר טחון ,
1 בצל בינוני(בערך כוס בצל)..
פלפל שחור,
מלח,
כורכום, ….
בהרת של קובה (לא חייב רק אם אוהבים את הטעם),
אפשר מעט קינמון

אופן ההכנה :
לתוך מחבת/סיר להכניס את כל החומרים לטגן על אש בינונית ולהפוך מידי פעם…(אין צורך בשמן)

לאחר שצבע הבשר משתנה להמשיך עוד מספר דקות ואז לכבות את הגז להניח להתקרר

הכנת הבצק:
להשרות מראש 2 כוסות ג'ריש במי ברז כחצי שעה….
לאחר מכן לסחוט מעט את הגריש ולהעביר לקערה….
להוסיף 2 כוסות סולת
מלח..
ולהתחיל ללוש כמו שלשים בצק שמרים….את צריכה לחוש את הבצק ולהוסים טיפות מים או סולת לפי היד עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יותר מידי)….

מילוי הקובה:
לקחת כדור בצק בגודל ביצה בערך..לעשות גומה ביד ולמלא 1 כף מלית בערך לסגור את הכדור יפה אם נפתח לא להתייאש להוסיף (טלאים של הבצק) לגלגל ולהניח המגש ,
להרטיב את הידיים בין קובה לקובה זהו………ולסדר על מגש

הכנת מרק :
דלעת …..אפשר להוסיף עוד ירק כגון :קישואים ,גזר ,סלרי
שום
בצל
שמן
מלח
מים ..עד לגובה הסיר
מרק עוף
רסק עגבניות
מיץ לימון
מעט סוכר
הכמויות בהתאם לטעם לפי הכמות שמכינים

. בסיר רחב לטגן עם 2 כפות שמן ,1 בצל.. מעט ולהוסיף 1 כף שום(לא לשרוף את השום ) אחרי דקה להוסיף מים 3/4 סיר , מרק עוף מלח, רסק עד לקבלת גוון אדום,להוסיף לפי הטעם מעט מיץ לימון ומעט סוכר, להוסיף דלעת( /קישוא/גזר) עלי סלרי …לבשל כ- 20 דקות ואז להוסיף את הקובה אחד אחד ולבחוש מידי פעם לבשל כ- 25 דקות.

קובה דלעת
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

219 מתכונים