Share with:


חריף

מה צריך?

לקבבונים:
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
5 שני שום קצוצות דק
חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית כמון
1 כפית תיבול על האש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
למלית:
3 כפות טחינה גולמית
1/2 כף כמון
1/2 כף זעטר
1/4 כוס מיץ לימון ועוד קצת
1 כף שום כתוש
1/2 כוס מים
2 יחידות פלפל שבקה
חופן כוסברה חתוך גס
מלח לפי הטעם
לרוטב:
1 בצל קצוץ
150 גרם סלרי קצוץ
1 כף דבש
2 כפות אבקת פטריות
1/2 כף כורכום
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1 כוס מים

אופן הכנה

אופן הכנת הטחינה.
מכניסים את הטחינה הגולמית לכלי כלשהו .
מכניסים את שאר המרכיבים ומים בהדרגה , טוחנים את הכל עם מיקסר מוט עד למרקם חלק.

אופן הכנת הקבבים.
מערבבים את כל המרכיבים.
שמים בכף היד קצת תערובת של בשר, מכניסים את הטחינה לשקית זילוף ומזלפיף קצת טחינה במרכז סוגרים את הקבב.
מכניסים למקפיא ל10 דק להתייצבות.
מגלגלים אותם בקמח לאחר מכן בביצה ולבסוף פירורי לחם , מטגנים אותם בשמן עמוק.

אופן הכנת הרוטב.
מטגנים את הבצל עם הסלרי , מוסיפים את כל השאר , מטגנים 5 דק.
לאחך מכן מוסיפים את המים ומבשלים עוד 10 דק על אש נמוכה .
שמים בצלחת את הרוטב ומניחים את הקבבונים על הרוטב ומגישים

קבבונים במילוי טחינה ירוקה וחריפה מוגש עם רוטב סלרי
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים