Share with:


בשרי

אופן הכנה

חלקי עוף: 3 שוקיים ו 3 ירכיים
2 בצלים קצוצים
2 גזרים , לפרוס לפרוסות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
4 שיני שום
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
רבע כפית כורכום
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים רכים

לטגן את העוף משני הצדדים, במעט שמן (בסיר שטוח שמתאים גם לכיריים וגם לתנור) עד הזהבה של העור.

להוציא את העוף למגש, באותו הסיר לטגן עד שקיפות את הבצל להוסיף את הפלפל אדום וגזר ולטגן כמה דקות תוך עירבוב, להוסיף את השום הקצוץ ולערבב, להוסיף תבלינים, לערבב ולהחזיר לסיר את העוף ,לבשל על אש נמוכה כשעה עם מכסה סגור, אין צורך להוסיף נוזלים מכיוון שהעוף מגיר נוזלים ואפילו רצוי להוציא נוזלים במידה ויש עודף .(אני הוספתי רבע כוס מים) להפוך את חלקי העוף מידי פעם .

אחרי שעה להוסיף את גרגרי החומוס (קודם לשטוף היטב ולסנן) ולהכניס לתנור ללא המכסה לעוד כ 30-40 דקות בחום בינוני של כ 160 מעלות עד השחמה של העוף. אפיתי כחצי שעה ב – 180 מעלות

צלי עוף וגרגרי חומוס
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים