Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים:

3 כוסות אורז בסמטי (מושרה שעה בתוך קערה עם מים)
שוקי עוף ככמות הסועדים(בערך 1 1/2 ק"ג)
1/4 כוס שמן
2 בצלים קצוצים
1/2 ראש שום קצוץ
3 עגבניות קצוצות
1/2 כף בהרט
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות קליפת תפוז
1 גזר גדול מגורד
2 כפות שמן
1 מקל קינמון
4 עלי דפנה
3 תרמילי הל
6 מסמרי ציפורן
3 לימון יבש
מלח לפי הטעם
1/2 4 כוסות מים

תוספות;
50 ג"ר שקדים פרוסים
50 ג"ר צנוברים
50 ג"ר צימוקים בהירים
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר כבד וגדול שמן ומטגנים את הבצל כ-5 דקות לאחר מכן להוסיף את השום והמלח לערבב הייטב ונוסיף את שוקי העוף ונטגן מכל צד כ-10 דקות
2 נוסיף את הבהרו העגבניות ורסק העגבניות והתבלינים השלמים גרידת התפוז ונערבב הייטב
נוסיף מים ונערבב נביא לרתיחה ונוריד את הלהבה ונבשל 40 דקות
3 נחמם תנור על גריל 250 מעלות,
נרפד תבנית בנייר כסף ונשמן מעט עם ספריי שמן נוציא את השוקי העוף ונעביר לתבנית להשאיר את הסיר עם הנוזל לאורז… ונרסס גם את העוף במעט תרסיס שמן, נכניס לתנור ל-10 דקות להשחמה
4 נוציא את התבלינים השלמים מתוך הסיר
4 נסנן את האורז
5 נשים במחבת 2 כפות שמן ונטגן את הגזר המגורד ונניח בצד
6 נוסיף את האורז לתוך הסיר שבישלנו את העוף ונוסיף את הגזר נביא לרתיחה וננמיך את הלהבה להכי נמוך נכסה את הסיר עם נייר כסף ומעליו מכסה כבד ונבשל כ-40: דקות עד שאין כלל נוזלים
7 בינתיים נחמם במחבת 2 כפות שמן ונטגן קלות
את השקדים והצנוברים עד להזהבה ונוסיף את הצימוקים נערבב עוד דקה ונכבה את הגז
לשים בכלי הגשה אורז מעליו את השוקיים ונקשט בצנוברים שקדים וצימוקים
בהצלחה רוחמה כהן…🥘🥘🥘

אורז מתובל עם שוקיי עוף_מתכון של רוחמה כהן
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים