Share with:


בשרי

אופן הכנה

רכיבים ( 4 מנות):
4 סטייק/פרוסות פרגיות טרי
קיסמי עץ

למילוי הירקות:
מחבת
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
200 גרם פטריות שמפניון חתוכות דק (השתמשתי מקופסת שימורים)
1 גזר מקולף ומגורד דק
3 כפות פירורי לחם מוזהבים
תיבול של:
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
תרסיס שמן

לרוטב:
סיר נמוך – סוטאז'
1.5 כוס מים רותחים
2 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות סילאן
1 כף סירופ מייפל איכותי
1 כף רוטב סויה
2 כפות צימוקים בהירים
תרסיס שמן

ההכנה:
1. מכינים את מילוי הירקות:
במחבת על אש בינונית מרססים תרסיס שמן, ומאדים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים את הפטריות החתוכות, הגזר המגורד, פירורי הלחם והתיבול.
מערבבים טוב, ומאדים עד שכל התערובת מתרככת. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
לסגור את האש ולהשאיר לצינון מעט.
3. מכינים את הפרגיות וממלאים:
לוקחים את סטייק/פרוסות הפרגיות והולמים עליהן עם פטיש שניצל על מנת להשטיחן עוד קצת.
4. פורסים את הפרגית ולוקחים 2-3 כפות מהתערובת ומניחים על פרוסת הפרגית, מגלגלים לגליל ומאבטחים ע"י נעיצת קיסם עץ.
5. מכינים את הרוטב ומבשלים את גלילות הפרגית:
בקערה קטנה, שופכים את 1.5 כוסות מים רותחים ומוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים טוב טוב לקבלת אחידות.
6. בסוטאז' על אש בינונית מרססים עם תרסיס שמן ומטגנים קלות ובעדינות את גלילות הפרגיות על לשינוי צבע על כל צד הגלילות.
7. מוסיפים לסוטאז' הפרגיות המטוגנות את תערובת הרוטב שהכנו בקערה, ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד לרתיחה קלה. וסוגרים.
8. מחממים את הגריל בתנור ל-180 מעלות, ומכניסים את הסוטאז' עם הפרגיות והרוטב שהתבשל קודם לכן על הכיריים.
ומחממים בתנור עוד כ-10-15 דקות עד להשחמה קלה ויפה. סוגרים את הגריל ומשאירים שיצטנן מעט בתנור.
9. המלצה: מגישים לצד אורז או קטנייה אחרת וסלט טרי ורענן…

גלילות פרגיות במילוי ירקות
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים