Share with:


בשרי

אופן הכנה

.המתכון של יפה רייפלר
(בשרי)

המצרכים:

1 כרוב לבן

למילוי:
300 גרם בשר טחון
1 כוס אורז
1 בצל קצוץ
2 תפו"א חתוכים לקוביות 1×1 ס"מ
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2\1 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף שמן
מלח לפי הטעם
1/2 כוס מים

לרוטב:

2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
1 ליטר מים (עד כיסוי היבראק)
4\1 כוס שמן

מצע
לקרקעית הסיר:

2 בצלים קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 שיני שום קצוצות

***
להכניס את הכרוב למיקרוגל כ- 7 דקות ולהפריד עלים.
אפשרות נוספת
להניח את הכרוב בסיר עם מים רותחים למשך 5 דקות.

הכנת היאברק:
לערבב את כל החומרים יחד .
לתת מנוחה 10 דקות לספיגת הנוזלים..

לפתוח עלה כרוב על משטח עבודה ולהוסיף כף גדושה מהמילוי בקצה העלה ולקפל את הקצוות למרכז ולגלגל .
להניח בסיר
מעל מצע בצל וסלרי להניח את היבראק כשהסגירה כלפי מטה.

הכנת הרוטב:

בקערה לערבב את המצרכים לרוטב שמן, תבלינים, רסק עגבניות ולהוסיף את המים
לערבב היטב ולשפוך מעל היבראק.
להביא לרתיחה להנמחך להבה ולבשל כשעה..

תהנו..