Share with:


חלבי

אופן הכנה

4-5 תפוחי אדמה בינוניים בקליפה אדומה בלבד – מבושלים ומעוכים לפירה
בצל בינוני-גדול – קצוץ
1/2 סלסילת פטריות שמפיניון טריות – קצוצות
2 כפיות שמן
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל שחור
ביצה
1/2-3/4 כוסות קמח (השתמשתי בקמח כוסמין מלא)
פטרוזיליה קצוצה (שמתי 2 עלי מנגולד קצוצים)
כפית וחצי מרק פטריות

למילוי
1/2 גבינה חמד 5%
חופן גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל, מוסיפים פטריות. מזהיבים עד אידוי הנוזלים שמגירים הפטריות..ומצננים.
מכינים את הפירה ושמים בקערה, מוסיפים תוך כדי עירבוב את כל שאר המרכיבים ומחלקים ל-2.
מרדדים יפה בידיים רטובות מחצית ראשונה של הפירה על תבנית פאי (אפשר תבנית פיירקס מרובעת או אחרת) משומנת מעט עם תרסיס שמן.
מעל מפזרים ריבועי גבינת חמד (לא עבים) ומעל מפזרים בנדיבות מוצרלה מגוררת (אפשר לפזר גבינות שונות שאוהבים)

עם ידיים רטובות לוקחים פיסות מחצית השנייה של הפירה, ומדביקים אחד לשני כמו פסיפס…בעזרת מזלג ישרתי ועיצבתי את הפשטידה, וקישטתי עם פרוסות פטריה, ריססתי מעל במעט תרסיס שמן.

אופים בתנור חם ב-180 מעלות טורבו כ-40 דקות או עד הזהבה יפה…תהנו..אנחנו עפנו על זה

מתכוןמתכון

פשטידת תפוחי אדמה במילוי גבינות ועוד…..משגעת_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים