פתרון מושלם לכל אוהבי הגבינות והבצקים 😍
בתמונה הכנתי קיש ברוקולי, אבל אתם יכולים להחליף את הברוקולי בכל ירק אחר שאתם אוהבים – פטריות, בטטה וכו' – ושאר המתכון לא משתנה כלל! זה הכיף (:
זרקו פנימה מה שיש לכם ועדיין זה ייצא משגע.
מתכון לקיש בקוטר 28 ס"מ:
- חצי חבילת בצק עלים
- 400 גרם ברוקולי
- 2 ביצים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 32%
- 1 גביע שמנת חמוצה
- חופן גבינה צהובה מגורדת
- תבלינים לפי הטעם
אופן הכנה:
- מרפדים תבנית פאי בבצק עלים בתחתית ובדפנות ומהדקים.
- קוצצים ברוקולי – אם משתמשים בברוקולי קפוא אז מפשירים במיקרו כמה דקות ואז קוצצים.
- מערבבים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה וביצים בקערה. מתבלים לפי הטעם. אני הוספתי מלח, פלפל, עשבי תיבול ואגוז מוסקט.
- מוסיפים לגבינות את הברוקולי ושופכים על הבצק בתבנית.
- מפזרים מעל בנדיבות גבינה צהובה מגורדת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 50 דקות לשעה.
- בתום האפייה, כשהקיש זהוב מלמעלה, מכבים את התנור ומשאירים אותו בפנים כחצי שעה.
- אם רוצים להחליף ברוקולי בבטטה – חותכים בטטה אחת לקוביות קטנות ומבשלים במים עד להתרככות חלקית לפני שמוסיפים לקיש.
- אם רוצים להחליף בפטריות – כדאי לקצוץ את הפטריות ולטגן במעט שמן עם בצל לפני ההוספה.
- לפעמים הקיש מתרומם בזמן האפייה בחלקו – אל דאגה, אחרי צינון קל הוא יירד ויחזור לצורתו המקורית.
בתיאבון! 😋