Share with:


חלבי

אופן הכנה

פתרון מושלם לכל אוהבי הגבינות והבצקים 😍
בתמונה הכנתי קיש ברוקולי, אבל אתם יכולים להחליף את הברוקולי בכל ירק אחר שאתם אוהבים – פטריות, בטטה וכו' – ושאר המתכון לא משתנה כלל! זה הכיף (:
זרקו פנימה מה שיש לכם ועדיין זה ייצא משגע.

מתכון לקיש בקוטר 28 ס"מ:

  • חצי חבילת בצק עלים
  • 400 גרם ברוקולי
  • 2 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 32%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • חופן גבינה צהובה מגורדת
  • תבלינים לפי הטעם

אופן הכנה:

  • מרפדים תבנית פאי בבצק עלים בתחתית ובדפנות ומהדקים.
  • קוצצים ברוקולי – אם משתמשים בברוקולי קפוא אז מפשירים במיקרו כמה דקות ואז קוצצים.
  • מערבבים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה וביצים בקערה. מתבלים לפי הטעם. אני הוספתי מלח, פלפל, עשבי תיבול ואגוז מוסקט.
  • מוסיפים לגבינות את הברוקולי ושופכים על הבצק בתבנית.
  • מפזרים מעל בנדיבות גבינה צהובה מגורדת.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 50 דקות לשעה.
  • בתום האפייה, כשהקיש זהוב מלמעלה, מכבים את התנור ומשאירים אותו בפנים כחצי שעה.
  • אם רוצים להחליף ברוקולי בבטטה – חותכים בטטה אחת לקוביות קטנות ומבשלים במים עד להתרככות חלקית לפני שמוסיפים לקיש.
  • אם רוצים להחליף בפטריות – כדאי לקצוץ את הפטריות ולטגן במעט שמן עם בצל לפני ההוספה.
  • לפעמים הקיש מתרומם בזמן האפייה בחלקו – אל דאגה, אחרי צינון קל הוא יירד ויחזור לצורתו המקורית.

בתיאבון! 😋

קיש ברוקולי / כל ירק שתבחרו
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים