Share with:


בשרי

אופן הכנה

6-8 תפוחי אדמה מבושלים, רצוי מהסוג עם הקליפה האדומה, מועכים לפירה, ומוסיפים
בקערה:
כף שמן קנולה
מלח, פלפל, מעט פירורי לחם
ביצה לחיבור
המלית:
במחבת עם מעט שמן מזהיבים בצל גדול וקצוץ עם כפית סוכר דמררה לקירמול.
מוסיפים:
3-4 שיני שום קצוצים דק ולערבב + קוביות קטנטנות של חציל
סלסילת פיטריות שמפיניון – מקולפות ופרוסות. קישוא בינוני – מגורר גס וסחוט
500 גרם בשר בקר טחון מוסיפים ומערבבים עם הבצל, אפשר להוסיף מעט שומן כבש.
מתבלים, בפפריקות, פלפל שחור, מעט רוטב סויה, מעט מלח, אב’ מרק בצל, אב’ מרק עוף, פטרוזיליה שמיר מנגולד קצוצים, צנוברים ואו אגוזי מלך שבורים גס אם רוצים, אב’ פלפל אנגלי מעט.

משמנים תבנית אפיה מלבנית, מפזרים מעט פירורי לחם על התחתית המשומנת, משטחים מחצית כמות הפירה, מניחים מעל את מלית הבשר ומעל מכסים עם הפירה הנותר, מסדרים ומחליקים יפה, אפשר לעבור עם מזלג או קלף משונן, לדוגמא בצילום, מפזרים חתיכות קטנות של נטורינה או טיפטוף שמן זית וזורים שומשום.. .
אופים בחום בינוני כ-חצי שעה (ללא כיסוי)מוסיפים כ-10 דקות נוספות בגריל..לקבלת גוון מעט חום-קריספי..לא לשרוף.

היום, היו ברשותי הרבה בטטות, בישלתי, הכנתי מחית פירה בטטות ותיבלתי בפלפל, מעט מלח והוספתי מעל התפוח אדמה, יצא נפלא, פעם נוספת הוספתי פירה בטטות סגולות מעל..טעים, צבעוני ויפה לעין.

פאי רועים – קל מהיר, משביע ומאוד טעים_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים