Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

כוס חלב /כוס אוניבריסלית / פרווה כוס מים
100 גרם חמאה/ מחמאה חתוכה לקוביות
כף סוכר
1/2 כפית מלח
כוס קמח מנופה
4 ביצים גודל לארג'
טיפ .. באותה כוס למדוד גם את המים או החלב , והקמח

מלית

1 מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
חב אינסטנט פודינג וניל
קישוט: אב סוכר או שוקולד לזילוף

אופן ההכנה:
1 . בסיר חלבי מחממים חלב חמאה סוכר ומלח על אש גבוהה עד לרתיחה מלאה. מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את הקמח מערבבים עם כף מעץ ומחזירים לגז לעוד דקה. עד שמתקבל גוש בצק אחיד ללא שאריות של קמח.
2. מעבירים את הבצק החם למיקסר עם וו- גיטרה ומעבדים כ 2 דקות במהירות בינונית עד שהבצק מתקרר מעט ואין יותר אדים. טייפ: שימו את היד על קערת המיקסר עם המיקסר לא חם אפשר להתחיל בהוספת הביצים .
3. פותחים ביצה לקערית קטנה ומוסיפים למיקסר תוך כדי עיבוד במהירות בינונית. מחכים שהבצק יתפורר לפתיתים ויתחבר בחזרה לבצק. חוזרים על הפעולה עם שאר הביצים .אחת אחרי השניה. ( בכל פעם מחכים להתפרקות והתחברות לבצק מחדש). מידי פעם עוצרים ומנקים עם לקקן את דפנות הקערה. אחרי הוספת הביצה האחרונה מעבדים עוד דקה עד שהבצק קטיפתי וחלק לגמרי.
4. מחממים תנור ל 180 מעלות( אני אפיתי אפיה רגילה).
5. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר כוכב רחב מזלפים גבעות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
6. אופים בערך כ 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור אחרי 20 דקות בערך פותחים מעט את דלת התנור ומשאירים פתח קטן ליציאת האדים וייבוש הפחזניות ( הכי קל לחסום את דלת התנור עם כף מעץ) אופים עוד 5 דקות מוציאים מהתנור ומצננים.
טייפ אני אפיתי באמצע התנור.
טייפ מאופירה פחימה יחיא כדי לדעת שהבצק מוכן לאפיה תעבירו אצבע בבצק עם הפתח נשאר פתוח סימן שהבצק יצא טוב. אם הבצק נסגר מהר סימן שלא הצליח וצריך להתחיל מחדש.
קצפת
7. במיקסר מקציפים את חומרי המלית לקרם יציב. לפרווה ממליצה להשתמש בקרם קוקוס מעשיר מאד את הקרם.
8. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הפחזניה .
בהצלחה. שבוע טוב לכולם.

פחזניות
ציפורה מיארהספר המתכונים של
מתכון של

ציפורה מיארה

3 מתכונים