Share with:


חלבי

אופן הכנה

המתכון לפחזניות מושלגות ❄
100 גרם חמאה
1 כף סוכר
½ כפית מלח
1 כוס חלב
1 כוס קמח לבן
4 ביצים m
(הכוס מדידה זכוכית קטן של קפה שחור)
לקרם מסקרפונה:
200 ג' גבינת מסקרפונה
500 ג' שמנת מתוקה 32%/38%
2 כפות סוכר
80 ג' אינסטנט פודינג וניל
✔בסיר נשים את החמאה,חלב,סוכר ומלח ונביא לרתיחה.
✔נוריד לאש נמוכה ונוסיף בבת אחת את כל כוס הקמח ונערבב במרץ בעזרת כף עץ בערך חצי דקה-דקה עד שמתקבל גוש בצק אחיד.
✔את הבצק נעביר לקערת המיקסר עם וו גיטרה ,ונפעיל על מהירות בינונית כ2 דקות, עד שהאדים יפחתו.
✔נשבור ביצה אחת לתוך הקערה ונעבד במיקסר עד שהבצק חוזר להתגבש לגוש, וכך נעשה עם כל יתר הביצים הבצק נוטה להדבק לדפנות הקערה אז לעיתים נעצור את המיקסר וננקה אותן בעזרת לקקן.
תהיו סבלניים, הקסם יקרה…
✔נחמם תנור ל 180 מעלות (לא טורבו)
✔נעביר את הבצק הרך לשקית זילוף עם צנטר משונן/עגול 1 ס"מ.
✔טיפ : נרפד את התבנית בנייר אפייה ונדביק את הקצוות במעט מים – כך ניתן זלף בקלות מבלי שנייר האפייה ידבק ויפריע בזילוף.
✔נזלף בתנועה מעגלית הולכת וקטנה ,מקוטר של 3 ס"מ ונסיים בשפיץ.
✔נכניס למדף אמצעי בתנור ל25 דקות עד לתפיחה והזהבה יפה.
‼️חשוב מאוד לא לפתוח בשום אופן ,את דלת התנור לפחות 20 דקות ראשונות.
✔נוציא את הפחזניות על רשת לקירור מלא.
✔נכין את הקרם:
בקערת מיקסר נשים את השמנת, סוכר, אבקת פודינג. נקציף במהירות בינונית לקצף יציב.
✔נעביר את קערת המיקסר על משטח העבודה ,ובעזרת לקקן נוסיף את המסקרפונה בתנועות קיפול עדינות, עד שהקרם אחיד.
✔את הקרם נעביר לשקית זילוף (אפשר עם אותו צנתר ממקודם)
✔ כדי למלא יש 2 שיטות קצרה וארוכה :
הארוכה היא בעזרת סכין עם שפיץ בקצה ליצור חור קטן בתחתית הפחזנייה ואז קל יותר להכניס את שקית הזילוף ולמלא בקרם.
השיטה השנייה (קצרה יותר אבל לעיתים החור למילוי יוצא לא מדויק) בזמן הזילוף לדחוף לתחתית בעדינות את הצנטר וליצור את הפתח ואז ניתן למלא את הפחזניה.
‼️בזמן המילוי תחזיקו ביד אחת את הפחזניה וביד שניה את שק הזילוף, זה מאפשר לכם שליטה מלאה על המילוי וניתן להרגיש מתי הפחזנייה מתנפחת ומלאה כולה בקרם.
✔לשמור בקירור עד להגשה
✔לפני ההגשה לפדר על הפחזניות אבקת סוכר.
👈 אפשר לגוון את המתכון בכל כך הרבה דרכים, מילויים שונים ,ציפויים שונים ,צורות זילוף שונות
כך שכל פעם שתכינו תצא יצירה אחרת לגמרי ❤❤❤
😋אז נישאר לכם להכין וללקק את האצבעות 😋
שלכם

המטבח של עמית  > אוכל ביתי טרי וטעים
צרו קשר עוד היום 0542502009 נווה שרת,תל אביב