Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

לבצק :
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
כף גרידת תפוז
2 ביצים
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.

הכנה:
לערבב ביצים עם גרידת תפוז שמנת מתוקה וסוכר
להקציף עם מזלג כמה שאפשר שיהיה אוורירי.
במיקסר להכניס קמח, מלח, ואת הבלילה, להוסיף את הקוביות חמאה, וללוש עד שהן נטמעות בתוך הבצק.
לשמן קערה ולהניח את הבצק, לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את הנפח.
לחלק את הבצק ל 2 כדורים,
לרדד כל כדור לעיגול לעובי הרצוי.
למרוח את המלית
לפזר מעל חצי כף קורפלור , לגלגל לקלוע, לכסות לתפיחה של 20 דקות.
להבריש את הבצק בביצה מעורבבת עם כפית סוכר חום וחצי כפית קקאו לערבב טוב ולהבריש.
ולאפות בחום של 180 מעלות
כ 20 דקות או עד שהם מזהיבים ויפים.
להכין סירופ:
3 כוסות סוכר כוס וחצי מים מעט ווניל לימון חצוי ל 4 לבשל כ 15 דקות.
להציף את השמרים בסירופ כשהוא חם

למלית:
חצי כוס שוקולד לבן מומס
כוס וחצי ממרח לוטוס
3 כפות שמנת מתוקה.
לחם מעט הכל ביחד במיקרוגל , לערבב.