Share with:


פרווה

אופן הכנה

(כן- ממש מזכיר את רוטב הקרמל המלוח של גולדה)
(סליחה על התמונה הלא טובה בחתך- הן נאפו למתנה ולא יכולתי למצוא תאורה טובה)
כמות ל- 2 תבניות אינגליש (או 4 מיני אינגליש כמו בתמונות)
עדיף להכין את הבצק יום לפני ולהתפיח במקרר 12 שעות
בקערת המיקסר מניחים:
500 גרם קמח חיטה לבן (עדיף קמח לחם אבל ממש לא קריטי)
2 כפיות שמרים יבשים
3/4 כוס מים (יכול להיות שצריך עוד רבע)
3 כפות רסק תפוחים לא ממותק (או מעדן סויה בטעם טבעי או מתיקות מעודנת 125 גרם)
1/3 כוס שמן ניטרלי
1/2 כוס סוכר
מתחילים את פעולת המיקסר עם וו הלישה
כשרוב הנוזלים נספגו, מוסיפים 1/4 כפית מלח
ממשיכים ללוש 10 דקות
הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק
אם יש צורך, מוסיפים עוד מים או קמח
(אפשר גם ללוש בידיים 12 דקות לישה נמרצת)
משמנים מעט קערה ויוצרים כדור מהבצק
מניחים בקערה, משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים במקרר 12 שעות או במקום חמים בחוץ 2-3 שעות עד שהבצק מכפיל את נפחו
שולפים את הבצק למשטח מקומח
מחלקים ל- 2
מרדדים דק (2-3 מ״מ)
מורחים בנדיבות את המילוי:
מומלץ לחמם כמה שניות במיקרו את המילוי לנוחות פיזור
ממרח שוקולד ונטיפי שוקולד
ממרח לוטוס ושברי בייגלה
מגלגלים הדוק
חוצים לאורך
מלפפים את שני החצאים אחד על השני
מניחים בתבנית משומנת
מכסים במגבת לחה נקייה
מתפיחים כ- 40 דקות
מחממים תנור ל- 170 מעלות
מברישים מעט חלב סויה על העוגות
אופים 25-35 דקות (ממש משתנה בין תנורים)
מסובבים את העוגות באמצע האפייה במידת הצורך
שולפים את העוגות מהתנור
מברישים אותן בתערובת של 3 כפות מייפל ו- 3 כפות מים רותחים
נשמרות מעולה שבוע במקרר וחודש במקפיא

עוגות שמרים מושחתות-אחת שוקולד כפול אחת בייגלה קרמל _מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

37 מתכונים