Share with:


פרווה

אופן הכנה

סיר ג'חנון קוטר 22 לשמן הייטב,
לרפד את התחתית, להדביק את הנייר אפייה בעזרת חמאה, מרגרינה, תרסיס שמן.
לרפד גם את דפנות התבנית לדאוג שהנייר אפייה יעבור לפחות ב5 סמ את התבנית על מנת לתת לעוגה לעלות לגובה ולא לגלוש החוצה מהתבנית.
לא לוותר על סירופ תירס או במקומו דבש או סוכר אינוורטי הם משאירים את העוגה לחה רכה לאורך זמן
סירופ תירס נמכר בחנויות בסופרים בכל מקום מומלץ מאוד שיהיה בבית.

מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי ( אני אוהבת וממליצה ספלנדיד 70% מוצקיי קקאו)
7 ביצים לארג'
6 כפות סוכר
כוס מים רותחים
3/4 כוס סוכר
2 כפות סירופ תירס
כוס שמן
2 כוסות קמח תופח

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות #טורבו.
מפרידים 7 ביצים ומקציפים את החלבונים עם כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה מדי.
ממיסים 200 גרם שוקולד מריר במיקרוגל,
דקה שתיים, מוסיפים את השמן, מערבבים הייטב שלא יהיו גושים.
בקערה גדולה טורפים היטב את החלמונים עם סירופ תירס ומוסיפים את תערובת השוקולד תוך כדי ערבוב עד לאיחוד.
מוסיפים את הקמח וטורפים היטב עד להטמעת הקמח וקבלת בלילה חלקה ללא גושים ואת המים.
את המרנג (קצף החלבונים) מוסיפים אל בלילת השוקולד בתנועת קיפול ב3 פעימות לאט ובזהירות אכדי שלא יישבר ועד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את כל המסה לתבנית
מכניסים לתנור, עוגות גבוהות מניחים על גביי רשת התבנית, בחלק התחתון
ואופים כ שעה ורבע.
לא לפתוח תנור.
לכבות להשאיר את העוגה לפחות עוד 15 דקות בתנור.