Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים – מדידה לפי כוס חד פעמי פלסטיק
תבנית עם חור 26

1 וחצי כוסות קוקוס
1 כוס קמח
3/4 כוס שקדים עם הקליפה – טחונים
1 אבקת אפיה
קמצוץ מלח
1 כוס סוכר
1 כפית גרדה מלימון
2 כפות מיץ לימון טרי
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס מים

סירופ
20 ענבים שחורים סחוטים ( ללא חרצנים )
1 סוכר וניל
1 כף דבש
2 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
במחבת שמים את כל המרכיבים יחד מבשלים על להבה נמוכה 6- 7 דקות.

אופן ההכנה
במיקסר על מהירות גבוה מקציפים חלבונים עם קמצוץ מלח 2 דקות מוסיפים סוכר מקציפים כ 7 דקות לקצף תפוח , מוסיפים חלמונים ממשיכים להקציף ,את השמן מזלפים בזמן ההקצפה .
מוסיפים תמצית וניל ,חצי כוס מים , גרדת לימון ומיץ לימון למשיך למשיך להקציף , מורידים למהירות נמוכה מוסיפים את הקוקוס והשקדים מערבבים לאט , להוסיף קמח ואבקת אפיה לערבב למסה אחידה לשמן קלות תבנית פלא למזוג פהימה את תערובת העוגה .
אופים בחום של 170 מעלות 35 – 40 דקות .
מצננים היטב את העוגה ומוזגים מעל את הסירופ ענבים.

עוגת קוקוס ושקדים עם סירופ ענבים
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים