Share with:


צמחוני

אופן הכנה

מרכיבים לעוגה פרווה בתבנית קוגלהוף 26 ס"מ:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כפית מלח

תערובת מעורבבת בקערה נפרדת של:
3 כוסות קמח תופח
3/4 כוס משמשים מיובשים חתוכים גס
3/4 כוס חומציות או צימוקים בהירים

תבנית אפייה קוגלהוף 26 ס"מ

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות

2. בקערה מכניסים את הביצים וטורפים אותן יחד עם הסוכר, השמן והמים לתערובת אחידה קיצפית.

3. מוסיפים את תמצית הוניל והמלח, מערבבים שוב לאחידות התערובת.

4. מוסיפים את תערובת הקמח והפירות שהוכן בקערה נפרדת מראש, מערבבים טוב לאחידות התערובת.

5. משמנים טוב את תבנית הקוגלהוף ומכניסים את תערובת העוגה.
מנערים קלות לייצוב התערובת בתבנית והוצאת בועות אוויר.

6. מכניסים לאפייה של כ-שעה ועשרים דקות עד שעה וחצי, מכניסים קיסם במרכז העוגה ומוודאים שיוצא יבש.

7. מוציאים מהתנור, מצננים, הופכים את תבנית הקוגלהוף על מגש או צלחת.
העוגה תשתחרר לבד כשהיא מקררת, בשביל זה יש לשמן את התבנית טוב.

8. מאחסנים בתבנית פעמון או תבנית גבוהה מתאימה בטמפ' חדר במקום יבש ולא לח עד 4 ימים.

עוגת קוגלהוף עם פירות יבשים, משמשים וחמוציות
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים