Share with:


פרווה

אופן הכנה

חומרים: (מדידה לפי כוס מקרטון)
6 ביצים l
קורט מלח
כוס ורבע סוכר
2 סוכר וניל
גרידת תפוז
1 כף רום(אמיתי)
כוס מיץ תפוזים (פריגת) בעונה עדיף טרי
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
כוס אגוזי מלך/לוז מקורמלים
2 כפות קקאו
רבע כוס מיץ תפוזים לפתיחת הקקאו למשחה

הכנה:
מקציפים את הביצים בשלמותם עם קורט מלח(טיפ של חברה טובה שלי אסתי גיל המוכשרת מרים את הנפח של העוגה) ומוסיפים בהדרגה את הסוכר והוניל ומקציפים 5 דקות לפחות לקצף יציב אך לא נוקשה עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הרום השמן והמיץ תפוזים מערבבים 3 סיבובים ומוסיפים את הקמח והאבקת אפיה ואגוזי המלך(לערבב תחילה את הקמח אבקת אפיה ואת האגוזים המקורמלים), מחלקים לחצי את המסה פותחים 2 כפות קקאו עם רבע כוס מיץ תפוזים עושים השוואת מרקמים עם מחצית מהמסה בקיפולים על מנת שלא להוריד את הנפח של ההקצפה(רצוי ליצור את המשחה מיד לאחר שהדלקנו את התנור) בתבנית 26 משומנת ומפזרים סוכר מונע הידבקות ונותן קרמליזציה בתחתית העוגה, תחילה מוסיפים את המסה הלבנה ובעזרת שק זילוף או בעזרת משפך יוצקים בצורת שתיל וערב את המסה עם הקקאו אופים בתנור ב-170 מעלות כ-50 דקות בהצלחה
המתכון באדיבותו של השף מאסטר אלי הופראט המדהים

עוגת פוך תפוזים עם קקאו ואגוזי מלך
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים