Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

5 ביצים
כוס ו-1/4 סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים – או כף של פריגת קפוא – מערבבת עם כוס מים או מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל – פרווה – בהדרגה
2 ו-1/2 כוסות קמח רגיל + ½ כפית אבקת אפייה + ½ כפית אב’ סודה לשתייה.
גרידות תפוז ולימון (כפית מכל סוג)
3-4 כפות אינסטנט ווניל
2 שקיות סוכר ווניל
3-4 כפות קוקוס
לציפוי: מעט קינמון, שקית סוכר ווניל ומעט סוכר חום – לפיזור מעל (לא חייבים)
ומייפל – לזלף על העוגה החמה.

אופן ההכנה:
מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר, מנמיכים מהירות המיקסר ומוסיפים בזרזיף דק את השמן בצידי הקערה.
בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם האפייה, מוסיפים את הוונילים, אב’ סודה לשתייה, גרידות ההדרים, והקוקוס, מוסיפים לקערת הביצים לסירוגין כף מיץ וכף מקערת היבשים בעדינות…
לציפוי: מעבירים לתבנית משומנת, זורים מעט קינמון, סוכר חום ומעט וסוכר ווניל, מערבבים ומפזרים מעל אגוזים שבורים /פיסטוקים/אחר (אפשרי לערבב)

אפשרות נוספת, (כמו בצילום)מעבירים לתבנית משומנת, כמעט את כל המסה, מערבבים עם מה שנותר כף קקאו, ומשיישים, בקערת היבשים שהתרוקנה שמים אגוזים שבורים, פיסטוקים, מה שאוהבים – מערבבים עם ½ כפית קמח + כפית אינסטנט ווניל או סוכר ווניל, ומפזרים מעל העוגה.
אופים בתנור חם ב-180 מע' כ-35-40 דק
כשהעוגה מוכנה וחמה מזלפים מעל סירופ מייפל בנדיבות, ואם אין מייפל סילאן גם עונה על הדרישות

עוגת מיץ מייפל שייש ואגוזים_מתכון של גילה כהן אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים