Share with:


מה צריך?

לבסיס:
1/3 כוס סוכר
כפית פודינג וניל
1/2 כוס קמח
1/2 כפית קקאו
3 ביצים
מוס שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
מיכל שמנת מתוקה =250 מ"ל 38% שומן
כפית ג'לטין
3 כפיות מים
מוס שוקולד חלב:
150 גרם שוקולד חלב, לקוביות
מיכל שמנת מתוקה =250 מ"ל 38% שומן
כפית ג'לטין
3 כפיות מים
לציפוי גנאש שוקולד :
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן

אופן הכנה

הכנת הבסיס:
מקציפים את הביצים עם הסוכר בהדרגה אחרי 5 דק של מוסיפים את פודינג קקאו וקמח ומקציפים במהירות נמוכה עד שאין גושים
יוצקים את הבלילה בתבנית התנור מרופד בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15 דקות

2) קורצים עם רינג עגול או צורת לב בקוטר 24 ס"מ מסדרים שקף סביב ומכניסים למקפיא

3) אופן הכנת המוסים שוקולד מריר שוקולד חלב
ושוקולד לבן
מניחים על השיש 3 קערות זכוכית ושמים בכל קערה סוג אחד של שוקולד לקוביות

4)מעל כל שוקולד שופכים 1/2 מיכל שמנת מתוקה וממיסים במיקרו עד שנוצר גנאש שוקולד חלק

5)מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות לפחות או לילה עם אתם מכינים בלילה כמובן

6)בשלוש צלוחיות קטנות מניחים כפית אבקת ג'לטין בכל צלוחית ביחד עם 3 כפיות מים. מניחים לצד ל-10 דקות

7) בקערת מיקסר, עם וו הקצפה, שמים את גנאש השוקולד המריר שהתייצב במקרר ומוסיפים 1/2 מיכל שמנת מתוקה. מקציפים עד לקבלת קצפת רכה, כמעט יציבה

8)ממיסים במשך 5 שניות צלוחית קטנה עם ג'לטין ומוסיפים אותו לקצפת

9)שמים שקף סביב הרינג ושופכים את התערובת ומעבירים למקפיא הקפאה מלאה

10)חוזרים על אותה פעולה בדיוק עם שוקולד חלב, אותו יוצקים על מוס השוקולד הקפוא ושוב מעבירים להקפאה. לבסוף מכינים מוס שוקולד לבן ואותו יוצקים על מוס שוקולד החלב. מעבירים למקפיא לכמה שעות טובות וא לילה שלם

11)הכנת בציפוי
גנאש
שמים את השמנת המתוקה על הגז עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק שופכים על העוגה ומקשטים את עוגה בקישוטים השמיים הם הגבול ומעבירים את העוגה למקרר…

עוגת מוס טריקולד
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים