Share with:


חלבי

אופן הכנה

מלית כפולה – תותים ופסטוקים על תחתית דקואז פסטוק ,ציפוי תותים וזילוף קצפת

למלית תותים🍓🍓
300 גרם תותים טריים או של סנפרוסט
100 גרם סוכר
6 גרם ג'לטין
36 גרם מים

למלית פיסטוקים
50 גרם חלב
50 גרם שמנת מתוקה
25 גרם חלמונים
20 גרם סוכר
50 גרם מחית פיסטוקים
3 גרם ג'לטין + 18 גרם מים
80 גרם שוקולד לבן

לתחתית דקואז🍰
6 חלבונים
40 גרם אבקת שקדים
70 גרם פיסטוקים טחונים דק
כפית מחית פיסטוקים
40 גרם סוכר
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות קורנפלור

למוס גבינה🥛
500 גרם גבינה לבנה 9%
2 חבילות גבינה טוב טעם
220 גרם סוכר =כוס+ כף
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
240 מ"ל= כוס חלב
14 גרם ג'לטין + חצי כוס מים

לציפוי תותים
250 גרם תותים
50 גרם סוכר
7 גרם ג'לטין +רבע כוס מים

לקצפת
125 גרם שמנת מתוקה
רבע כוס חלב
1 פודינג וניל
מעט פיסטוקים טחונים דק
למרכז העוגה

לקישוט
5 עד 6 תותים חתוכים לחתיכות קטנות

הכנת מלית תותים
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות .
מביאים לרתיחה את התותים סוכר..
טוחנים עם מיקסר מוט ומסננים לקבלת מרקם חלק .
מוסיפים את הג'לטין המומסת 10 שניות במיקרוגל ומערבבים היטב .
שופכים את התערובת לרינג מרופד בניילון נצמד בקוטר 18 ס"מ ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה לכמה שעות אבל מומלץ ללילה שלם.

הכנת מלית פיסטוק
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות .
שמים על הגז את השמנת המתוקה ,חלב ,חלמונים וסוכר עד לקבלת טמפרטורה של 82 מעלות .
שופכים על השוקולד הלבן ומוסיפים מחית פיסטוקים וג'לטין מומסת ומערבבים עם מיקסר מוט עד לאיחוד.

שופכים את התערובת לרינג מרופד בניילון נצמד בקוטר 18 ס"מ ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה לכמה שעות אבל מומלץ ללילה שלם..

תחתית דקואז.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב מאוד מוסיפים את כל השאר החומרים ומכניסים לשקית זילוף ומזלפים עיגול בקוטר 24 ס"מ בצורת חילזון על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 30 דקות.

אופן ההכנת תערוכת הגבינות.
בקערת המיקסר מערבבים את הגבינות עם הסוכר עד לאיחוד.

בקערה נפרדת מקציפים את השמנת מתוקה חלב ופודינג וניל עד ליציבות ומקפלים לתערובת הגבינות מוסיפים את הג'לטין המומסת ומערבבים היטב.

מניחים את תחתית דקואז על נייר איפה שמים רינג בקוטר 24 ס"מ ומסדרים שקף סביב שופכים חצי מהתערובת הגבינות על התחתית דקואס מחלצים את המלית תותים הקפוא ומניחים אותה במרכז ושופכים עוד קצת לכיסוי מלא .
מחלצים את המלית פיסטוקים מניחים אותה במרכז ושופכים .
מה שנותר מהתערובת מעבירים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם.

ציפוי תותים.
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל 10 דקות

שמים על הגז את את התותים עם הסוכר עד לרתיחה טוחנים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק וממיסים במיקרוגל את הג'לטין ומוסיפים מערבבים היטב ושופכים על העוגה הקפוא וחזרה למקפיא לשעה .

הכנת הקצפת.
שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה חחלב ופודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה,מעבירים לשקית זילוף ומזלפים .
סביב ושמים במרכז פיסטוקים טחונים וחתיכות תותים על כל צורה של הקצפת.
מחלצים את העוגה שמים אותה על כלי הגשה ומכניסים למקרר להפשרה מלאה ואפשר לפרוס להגיש .

העוגה יכולה להישמר בהקפאה במשך שבועיים.

עוגת מוס גבינת טוב טעם במלית כפולה
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים