Share with:


חלבי

אופן הכנה

לתחתית
250 גרם ביסקוויטים טעם חמאה אפשר פטי בר תחון דק
120 גרם חמאה מומסת

למלית
1 כפית ג'לטין רבע כוס מים
300 גרם מחית משמש
100 גרם אבקת סוכר

לתערובת הגבינה ומנגו
15 גרם ג'לטין + 90 גרם מים
165 גרם סוכר
600 גרם גבינת ניו יורק או נפוליאון
180 גרם קרם פרש או 180 גרם שמנת חמוצה
500 גרם מחית משמש
20 מ"ל מיץ לימון
320 גרם שמנת מתוקה + 50 גרם אבקת סוכר

לציפוי
500 גרם מחית משמש
75 גרם סוכר
16 גרם ג'לטין + 80 מ"ל מים

הכנת מלית משמש
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות ומוסיפים..
שמים על הגז את המחית משמש עם אבקת סוכר עד לרתיחה ,ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים אותה למחית משמש ומערבבים היטב .
מרפדים בניילון נצמד רינג בקוטר 18 ס"מ ושופכים את התערובת ומכניסיםלמקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם.

הכנת התחתית
מערבבים את הביסקוויטים עם חמאה מומסת .
שמים רינג בקוטר 24 ס"מ על נייר אפייה ונייר כסף מסדרים שקף סביב .
ומהדקים את הביסקוויטים מכניסים למקפיא עד להכנת המוס.
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל 10 דקות.
מערבבים את הגבינות עם הקרם פרש והסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את המחית משמש ומערבבים היטב.

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר ומוסיפים אותה לתערובת הגבינה ושוב מערבבים היטב עד לאיחוד ורק בסוף מוסיפים את הג'לטין המומסת ומערבבים היטב.
שופכים חצי תערובת על התחתית ביסקוויטים ומחלצים את המלית הקפוא ומניחים אותה במרכז ולוחצים קלות ושופכים מה שנותר ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה.

הכנת הציפוי .
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות.
מביאים לרתיחה את המחית משמש עם הסוכר ומוסיפים את הג'לטין מומסת מערבבים היטב ושופכים על העוגה הקפוא ואפשר לקשט .
אני שפכתי קצת ציפוי משמש לתבנית סיליקון חצי עיגול והכנסתי למקפיא להקפאה מלאה חילצתי והנחתי על העוגה

עוגת מוס גבינה עם משמש במילוי משמש וציפוי משמש
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים