Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים הדרושים לתחתית
150 גרם פתי בר טחון
100 גרם חמאה מומסת+ 2 כפות סוכר חום

מצרכים לשכבה מס 1
1 וחצי שמנת מתוקה
130 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס חלב
1כף וחצי ג'לטין+ 3כפות חלב
3 כפות נוטלה

מצרכים לשכבה מס 2
200 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
1 וחצי כפות ג'לטין+
3 כפות חלב

שכבה מס 3
2 שמנת מתוקה
3 כפות ריבת חלב
1 וחצי כפות ג'לטין

שכבת ציפוי גנאש
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
1) מערבבים את פירורי פתי בר עם החמאה והסוכר חום משטחים לרינג ללא תחתית 24/24 ס"מ או תבנית כלשהו
ומכניסים למקפיא

שכבה מס 1
2) מערבבים את הג'לטין בכוס עם 3 כפות חלב ל 5 דק לאחר מכן מכניסים למיקרוגל ל20 שניות?עד שזה נוזלי

3) ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם 1/2 כוס חלב, מערבבים עד לתערובת חלקה

4) מקציפים את השמנת המתוקה עד ליציבות , מכניסים את השוקולד ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול
לאחר מכן את הג'לטין,מניחים שקף סביב התבנית
ושופכים את התערובת לתחתית הקפואה ומחזירים למקפיא
לשעה לפחות

5) עושים אותו דבר עם השוקולד המריר ושוב למקפיא  חזרה

6) מקציפים את השמנת המתוקה עד ליציבות , מכניסים את הריבת חלב ומקפלים בעדינות תמיד , הג'לטין
עושים אותה פעולה כמו שקודם ומכניסים אותה פנימה תמיד בתנועת קיפול ושופכים את התערובת, מחזירים את העוגה למקפיא לעוד שעה

7) הכנת ציפוי  הגנאש
שמים על הגז
200 מ"ל שמנת מתוקה עד סף רתיחה
ומכניסים 200 גרם השוקולד מריר , ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק,
שופכים על העוגה הקפואה ,מקשטים מה שרוצים  ,אני הנחתי קליקים בשני צבעים וזילפתי שמנת מתוקה עם פודינג , שומרים במקרר לא במקפיא

מוס טריקולד בגרסה שלי
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים