Share with:


חלבי

אופן הכנה

לתחתית
200 גרם עוגיות אוראו טחונות
60 גרם חמאה מומסת

לעוגה
675 גרם גבינת ניו יורק 30% שומן
או גבינת נפוליאון 25% שומן שווה 3 קופסאות
130 גרם אבקת סוכר
375 גרם שוקולד מריר
360 מ"ל שמנת מתוקה

לציפוי
4 כפות ממרח לוטוס מומס במיקרוגל
לציפוי גנאש שוקולד חלב
210 גרם שוקולד חלב
180 מ"ל שמנת מתוקה

לזילוף קצפת
חצי שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי פודינג וניל

לקישוט
כמה חטיפי קליקים לא משנה איזה טעם
פירורי חטיף מקופלת

התחתית
מערבבים היטב את פירורי עוגיות אוראו עם חמאה מומסת .
מניחים רינג בקוטר 24 ס"מ על נייר אפייה ומסדרים שקף סביב ומשטחים היטב את התערובת ומכניסים למקפיא עד להכנת העוגת .
מערבבים עם מיקסר ידני את הגבינה אבקת סוכר לא לערבב יותר מדי רק עד לאיחוד .
ממיסים 375 גרם שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות כל פעם ומערבבים .
בקערה נפרדת מקציפים 360 גרם שמנת מתוקה ומוסיפים בהדרגה לשוקולד בצורת קיפול.
מערבבים את שני התערובות ותמיד בצורת קיפול כדי לא לשבור את הקצפת.
יוצקים את התערובת על התחתית עוגיות אוראו ומכניסים למקפיא לשעתיים .
ממיסים ממרח לוטוס ושופכים על העוגה הקפוא .
ומכניסים שוב למקפיא עד להכנת הגנאש שוקולד חלב .

הכנת גנאש שוקולד חלב
מביאים לרתיחה 180 מ"ל שמנת מתוקה ומכניסים 210 גרם שוקולד חלב מכסים לדקה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק .
שופכים על העוגה הקפוא ושוב מחזירים למקפיא עד להכנת הקצפת .
מקציפים 1/2שמנת מתוק עם 1/4 כוס חלב 1/2 פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב מעבירים לשקית זילוף ומזלפים סביב העוגה, מניחים חטיפי קליקים ומפזרים פירורי חטיפי מקופלת סביב ומעבירים למקרר להפשרה ואפשר להגיש.
אפשר לשמור במקפיא עד שלושה שבועות

עוגת מוס גבינת שמנת עם שוקולד בציפוי ממרח לוטוס ושוקולד חלב וזילוף קצפת
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים