Share with:


חלבי

אופן הכנה

ציפוי גלסאז שקוף
10 גרם ג'לטין + עם 10 כפיות מים
150 גרם מים
200 גרם סוכר
50 גרם גלוקוזה

למלית פרות יער
200 גרם פרות יער של סנפרוסט
50 גרם סוכר
36 גרם מים+ 6 גרם ג'לטין

למלית מנגו
450 גרם מנגו טרי או של סנפרוסט
150 גרם סוכר
48 גרם מים
8 גרם ג'לטין

לתחתית
50 גרם קמח
50 גרם סוכר
1/2 שקית אבקת אפייה
2 ביצים שלמות

למוס גבינה
14 גרם ג'לטין + חצי כוס מים שווה 14 כפות
3 וחצי גבינות לבנות 9%
350 גרם גבינת נפוליאון
200 גרם סוכר
200 מ"ל חלב
1 פודינג וניל
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה
אופן הכנת הגלסאז שקוף.
מביאים לרתיחה את המים סוכר וגלוקוזה עד לקבלת טפרטורת של 103 מעלות .
מוסיפים את הג'לטין המומסת מערבבים מקררים מכניסים למקרר לכמה שעות אבל מומלץ לילה שלם.

אופן ההכנת המלית פירות יער.
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות .
מביאים לרתיחה את הפירות יער עם הסוכר, טוחנים עם מיקסר מוט מסננים לקבלת מרקם חלק, ממיסים את ג'לטין במיקרוגל ומוסיפים לפירות יער .
מרפדים רינג בניילון נצמד בקוטר 15/15 ושופכים את התערובת ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה מומלץ ללילה שלם.

אופן ההכנה המלית מנגו.
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות .
מביאים לרתיחה את המנגו עם הסוכר וטוחנים ממיסים את ג'לטין במיקרוגל ומוסיפים מערבבים היטב .
מרפדים רינג בקוטר 20/20 מחלצים את המלית פירות יער מניחים ומצמידים לקצה .
ומכניסים למקפיא לעוד 5 דקות .
מוציאים את המלית ושופכים את התערובת מנגו ומכסים את כל השטח וחזרה למקפיא להקפאה מלאה מומלץ ללילה שלם .

אופן הכנת התחתית.
מקציפים את הביצים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ושוב מערבבים עד שאין גושים .
שופכים את הבלילה לתבנית של תנור מרופדת בנייר אפייה משומנת עם ספרי,אופים בתנור שחומם מראש ל180 בן 10 ל 12 דקות.

אופן הכנת המוס גבינה .
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות ומוסיפים .
מערבבים את הגבינות עם הסוכר עד לקבלת מרקם חלק .
מקציפים את השמנת המתוקה, חלב ופודינג וניל עד ליציבות ,מוסיפים את התערובת הגבינות ומערבבים, ממיסים את ג'לטין במיקרוגל ושופכים ושוב מערבבים היטב .
מרפדים רינג מרובה בקוטר 24/24 בניילון נצמד .
מחלצים את המלית הכפולה והקפוא ומניחים .
ומצמידים אל הקצה ומכניסים למקפיא ל5 דקות ⏲.
שופכים את התערובת הגבינות מכסים את כל המלית .
קורצים ריבוה בקוטר 20/20 של התחתית אפוייה .
ומניחים אותה במרכז של המוס ושופכים סביב מה שנותר ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם.

הציפוי גלסאז..
מחממים את ציפוי גלסאז במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה וממתינים עד לקבלת טפרטורת של 32 מעלות.
מחלצים את העוגה מניחים אותה על רשת או כלי כלשהו גבוה שבתחתית .
שתיה כלפי מטה .ושופכים את הגלסאז' מהקצה על המרכז ומקשטים מה שבא לכם השמיים הם הגבול .

מכניסים את העוגה למקרר להפשרה מלאה ואפשר לפרוס ולהגיש

מוס גבינת נפוליאון וגבינה לבנה במלית פירות יער ומנגו בציפוי גלסאז' שקוף
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים