Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים
980 גרם מנגו לכל המוס
250 גרם סוכר
מצרכים הדרשים לתחתית
160 גרם ביסקוויטים
50 גרם חמאה מומסת

למלית שוקולד
50 גרם שוקולד מריר
1 גרם ג'לטין
5 גרם מים
50 גרם שמנת מתוקה מוקצפת רכה 50%

למלית מנגו
80 גרם מחית מנגו
1 גרם ג'לטין
5 גרם מים
50 גרם שמנת מוקצפת רכה 50%

לתערובת גבינה
750 גרם גבינת שמנת 30% שומן
16 גרם ג'לטין ו 80 גרם מים
200 גרם אבקת סוכר
150 גרם יוגורט
2 כפיות תמצית וניל
700 גרם מחית מנגו
300 גרם שמנת מתוקה

למלית העליון
120 גרם מחית מנגו
8 גרם גלטין + 40 מים
40 גרם מים
120 גרם קוביות מנגות
120 גרם מים חמים

אופן ההכנה
מביאים לרתיחה את כל הכמות של המנגו 980 גרם מנגו לקוביות עם 250 גרם סוכר עד שהסוכר נמס .

הכנת התחתית:
מערבבים את פירורי ביסקוויטים עם החמאה המומסת , מניחים רינג בקוטר .
21 ס"מ מרופד בניילון נצמד בתחתית , מסדרים שקף סביב ויוצקים את פירורי ביסקוויטים ומהדקים היטב , מעביבים למקפיא עד לשלבים הבאים .

למלית שוקולד:.
מערבבים בכוס את הגלטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות.
שופכים 50 גרם שמנת מתוקה מוסיפים 50 שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל ל2 דקות ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק .
וממיסים את הגלטין ומוסיפים ושוב מערבבים עד לאיחוד .
מקציפים 50 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה ומוסיפים את השוקולד ושוב מערבבים עד לאיחוד.
יוצקים את התערובת לרינג בקוטר 16 ס"מ.
ומעבירים למקרר לחצי שעה 🕢.

למלית מנגו
מערבבים בכוס את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות.
טוחנים 80 גרם מנגו למחית , ממיסים את הגלטין ומוסיפים מערבבים היטב .
מקציפים 50 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה 50% ומוסיפים את המחיר המנגו .
מוציאים את המלית שוקולד ושופכים את המלית מנגו מעל ומעבירים למקפיא הקפאה מלא.

הכנת תערובת הגבינה:.
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות,.
מערבבים את הגבינה עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה ועד שהסוכר מתמוסס מוסיפים 300 גרם שמנת מתוקה ושוב מערבבים היטב .
טוחנים 700 גרם מנגו למחית ומוסיפים לגבינה ,ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים , מערבבים היטב ועד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
שופכים קצת תערובת גבינה על התחתית , מחלצים את המלית הכפולה ומניחים אותה במרכז ומזלפים עוד תערובת כודם סביב ולאחר מכן לכסות את כל העוגה ומעבירים למקרר לשעה

הכנת חלק העלין והסופי:.
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד.
מערבבים 120 גרם מחית מנגו עם 120 גרם מים חמים, ממיסים את הג'לטין ומוסיפים מערבבים היטב מוסיפים 120 גרם קוביות מנגו ומערבבים .
מוציאים את המוס ומניחים רינג במרכז בקוטר 20 ס"מ ולוחצים קלות ושופכים את התערובת המנגו ומעבירים למקרר לחצי שעה

אחרי חצי שעה מוציאים את המוס מחלצים את הרינג במשיכה ושופכים את התערובת שנותר ומעבירים למקרר כמה שעות להתייצבות אחרי כמה שעות אפשר לקשט עם חתיכות מנגו וקצפת🍦.

מתכוןמתכון

עוגת מוס גבינת שמנת עם מחית מלית כפולה מנגו ושוקולד על תחתית ביסקוויטים וזילוף קצפת_מתכון של  זקלין פדלון
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים