Share with:


חלבי

אופן הכנה

תחתית הטארט.
150 ג" ר קמח לבן מנופה
40 ג" ר אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית.
100 ג" ר חמאה קרה חתוכה לקוביות.
1 חלמון.
1 כף מים קרים.

מניחה כל החומרים במעבד מזון ,מספר פולסים קצרים והבצק מוכן.
עוטפת בניילון נצמד ומקררת שעה במקרר.
מרדדת הבצק על משטח מקומח היטב ,לעובי של 4 מ"מ.משתדלת לעבוד בזריזות שהבצק לא יתחמם.
מהדקת הבצק לתבנית טארט משומנת בחמאה.בתחתית ובדפנות.יש להקפיד להניח הבצק בדפנות התבנית בזוית של 90 מעלות ולהדק היטב.השיטה שלי לרדד עיגול גדול מהתבנית.להניח להדק בשוליים.ולבסוף לעבור עם המערוך על קצות התבנית להסרת שאריות בצק.לחורר מעט חורים עם מזלג.

מכסה בנייר אפייה מקומט מעט את הבצק ומכניסה למקפיא ל20 דקות .
לחמם התנור ל-170 מעלות ,להוציא תבנית הטארט מההקפאה.לפזר על נייר האפייה משקולות אפיה מקצועיות.או קטניות.
לאפות 14 דקות בצורה זאת- אפייה עיוורת המינוח המקצועי.
מסירים נייר האפייה עם המשקולות וממשיכים לאפות הטארט עוד 12 דקות לערך.עד להזהבה מושלמת.
מצננים הטארט .
הכנת מוס חמאת הבוטנים
300 גרם חמאת בוטנים רגילה
60 גרם חמאה רכה
150 גרם אבקת סוכר
1 שמנת מתוקה
להקציף כל זאת קלות.
למרוח על התחתית האפויה את המוס שהכנו.להכניס להקפאה ל20 דקות.
גנאש שוקולד לזיגוג על המוס
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
100 שמנת מתוקה
לחמם במיקרוגל 40 שניות,לערבב עד להמסת השוקולד.(כל מיקרוגל וההספק שלו.יש להיזהר מחימום יתר,עדיף לחמם פחות ,)
לצקת זיגוג השוקולד על הטארט המלא בקרם מוס חמאת בוטנים.
לעיטור לקחת 1 כף חמאת בוטנים + 2 כפות שמנת מתוקה,לחמם במיקרוגל 20 שניות ולזגג פה ושם על השוקולד.
בשלב זה העוגה עוברת למקרר.
בהצלחה,
עוגה קלה ונהדרת.
שימו לב כמה דקה קלתית הבצק,זה חשוב.

טארט מוס חמאת בוטנים ושוקולד
עדנה טפירוספר המתכונים של
מתכון של

עדנה טפירו

49 מתכונים