Share with:


פרווה

אופן הכנה

עוגת דבש חגיגית של יהודית כהן מורחיים

החומרים:
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
4 כפות ריבת תות (ריבה אדומה -אפשר מעורבת) (גילה – שמתי ריבת פטל)
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
4 כפות דבש
3 ביצים
כוס ו-2/3 קמח תופח (גילה – הוספתי קמח רגיל)
כפית אבקת קקאו
כף אבקת סודה לשתייה (גילה – שמתי כף שטוחה)
כפית שטוחה של קינמון (גילה – שמתי 1/4 כפית)
כפית שטוחה של ציפורן (לא חובה)( גילה – שמתי קורט=קמצוץ)

אופן ההכנה:
בסיר קטן מוזגים את השמן והמים ומביאים לסף רתיחה.
בקערה גדולה מערבבים 4 כפות ריבה,3/4 כוס סוכר וארבע כפות דבש. שופכים מעל את השמן והמים הרתוחים וטורפים לאחידות ולצנן מעט.
מוסיפים 3 ביצים וטורפים, לבסוף מערבבים יחד ומוסיפים את הקמח התופח את אבקת הקקאו הסודה לשתיה הקינמון והציפורן וטורפים עד לאחידות.
לוקחים תבנית מספר 24 משמנים ומקמחים מעט, יוצקים את כל התערובת לתבנית ומשטחים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות , זמן אפייה 50-55 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
לאחר שהעוגה מצטננת יש להפוך אותה על צלחת הגשה.
גילה – הוספתי חופן אגוזי מלך לקמח ומעט מעל
העוגה יוצאת מאוד רכה ונעימה ואין מה להגיד על הטעם הנהדר שלה, אני מוכנה לאכול ממנה כל ימות השנה.

לקישוט:
בקערה קטנה שמים 3 כפות אבקת סוכר וכפית מים מערבבים היטב ומקשטים מעל העוגה בצורת פסים

עוגת דבש חגיגית
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים