Share with:


חלבי

אופן הכנה

קלה להכנה ממרכיבים שיש בכל סופר
בלי אגר אגר ושאר הדברים האלה
ללא אפייה!
קלה לשינוי אם מעדיפים ללא גלוטן
גילוי נאות- היא ממש, אבל ממש מושחתת- כמו שעוגת גבינה צריכה להיות
בימים כאלה מי רוצה לפתוח תנור?
אותם אנשים שרוצים קינוח צונן ומרענן במקרר תמיד, זה מי!
שנתחיל?
תבנית 18 (כדי שתצא גבוהה בהגזמה כמו בתמונות)
אפשר גם בתבנית 20-22 שתוצאה נמוכה יותר
במעבד מזון או עם מערוך והרבה אגרסיות, טוחנים 150 גרם ביסקוויטים (אפשר גם ללא גלוטן) עד לקבלת תערובת פירורית אבל לא אבקה
מערבבים פנימה 7-8 כפות שמן קוקוס, כ- 75 גרם (אפשר גם מזוכך אם רגישים לטעם או חמאה טבעונית מומסת)
התערובת צריכה להשאר פירורית אבל דביקה
משמנים תבנית קפיצית
מהדקים חצי מתערובת הפירורים לתחתית בשכבה אחידה ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את הקרם
את החצי השני של הפירורים מאחסנים במקרר במיכל סגור
בשביל הקרם:
בעזרת טורפן מערבבים:
מיכל טופוטי בסגנון שמנת (340 גרם)
גביע גבינת סויה בטעם טבעי 9 אחוזי שומן (250 גרם)
3/4 כוס (75 גרם) אבקת סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/2 כפית תמצית וניל
בקערה נפרדת מקציפים 250 מ״ל שמנת צמחית להקצפה, עד שהיא הופכת לקצפת יציבה מאוד
מאחדים בין התערובות בתנועות קיפול למנוע נפילת הקצפת כמה שאפשר
שולפים את התבנית מהמקפיא וממלאים אותה בקרם- זה יגיע עד הסוף במקרה ויש לכם תבנית 18 וזה בכוונה
מיישרים את הלמעלה
תופחים את התבנית כמה פעמים על השיש בעדינות (להוציא בועיות אוויר גדולות)
ומכניסים למקפיא ללילה (8-12 שעות) לפחות או עד שלושה שבועות
לפני ההגשה, מעבירים את העוגה למקרר ל- 6 שעות
שולפים מהתבנית ומפזרים את החצי השני של הפירורים למעלה
מאכסנים במקרר עד שבוע אחרי הפשרה