Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

טיפים להכנת עוגת גבינה רכה
1. מומלץ להתחיל בריפוד הסיר:
למרוח מרגרינה בסיר ג'חנון , לרפד קודם תחתית ואז לרפד את קוטר הסיר.
לחתוך נייר אפיה לעיגול, ועוד נייר אפיה מלבן בגובה 15 סמ בקוטר 26 של התבנית.
להצמיד טוב לסיר ולהכניס למקפיא עד שנכין את הבלילה.
2. מתחילים עם החלמונים,
להפריד 7 ביצים, מכינים את מאסת הגבינה: את החלמונים מקציפים עם כוס סוכר עד שייתקבל קצף בהיר אוורירי.
3. חצי קילו גבינה לבנה 9% חצי קילו גבינת מסקרפונה – שופכים לשק /חיתול מסננים את הנוזלים, מוסיפים 7 כפות קורנפלור, כף גרידת לימון, 3 כפות אינסטנט פודינג ווניל, קורט מלח, מקציפים את המאסה הייטב שלא יהיו גושים.
מאחדים את קצף החלמונים והגבינות ומכניסים למקרר עד שנסיים להקציף את החלבונים.
4. מקציפים 7 חלבונים עם כוס סוכר לקצף בהיר כמעט כמו מרנג.
מוציאים את הקערה הראשונה מהמקרר, עכשיו היא ממש מוצקה, לא נוזלית, ומוסיפים אלייה את המרנג בעדינות בצורת קיפול.
5. מוציאים את הסיר המרופד מהמקרר/המקפיא ויוצקים אליו את כל הבלילה.
6. מחממים תנור ל 200 מעלות, מכניסים בתחתית התנור קערת מים (ליטר)
7. מכניסים את העוגה על גביי רשת יציבה באמצע התנור, ואופים למשך 15 דקות בחום גבוה 200 מעלות.
8. בתום רבע שעה מנמיכים את החום ל 165 מעלות וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה 40 דקות.
9. בתום האפייה לא פותחים תנור, מעבירים למצב טורבו מנמיכים ל 100 מעלות משאירים את העוגה להתייבש והתנור מתקרר לעוד 15 דקות.
להוציא את העוגה לצנן להכניס למקרר להתייצבות לפניי החיתוך.

בהצלחה.