Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתכון של שימי קלף

לטורט שוקולד
280 גרם קמח
40 גרם קקאו
1 אבקת אפייה
150 גרם סוכר
3 ביצים מידה גודל L
200 גרם שמן
240 גרם חלב

לקרם שונטולי
400 גרם שמנת מתוקה
280 גרם שוקולד לבן
130 גרם אוראו טחון דק עד בינוני

לסירופ
200 גרם מים
150 גרם סוכר
לקישוט 8 עוגיות אוראו חתוכים לחציים

אופן ההכנה קרם שונטולי ואוראו .
מביאים לרתיחה את השמנת נוריד מהאש ונערבב עם השוקולד הלבן עד למסה חלקה .
נקרר לילה במקרר .
לאחר לילה במקרר נקציף לקרם יציב .
ומוסיפים את פירורי עוגיות אוראו .
נקפל ידני לא לערבב הרבה לא לשבור את הקרם .

אופן הכנת הטורט שוקולד .
במיקסר נערבב קמח קקאו אבקת אפיה וסוכר.
נוסיף ביצים ונמשיך לערבב נוסיף חלב ולאחר שמן נערבב עד שאין גושים .
שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה בתחתית קפיצית בקוטר 24 ס"מ .
ואופים בתנור שחומם ל170 מעלות ל35 /40 דקות ומקררים וחותכים אתח העוגה לשני חלקים שווים אפשר לשלום אם רוצים.

אופן הכנת הסירופ .
מבשלים את הסוכר עם המים ולימון עד לקבלת מרקם מעט דביק .
מברישים סירופ על חלק אחד של הטורט.
ויוצקים את הקרם ומכסים עם החלק השני .
ויוצקים את הקרם על העוגה וגם בדפנות שומרים קצת קרם לקישוט.
שמים בדפנות העוגה סוכריות שוקולד איכותי ומקצועי .
מסדרים עוגיות חציים סביב העוגה ומכניסים למקפיא להתייצבות

עוגת אוראו עם קרם שונטולי שוקולד לבן
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים