Share with:


כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

בהשראת סוניה אבייב

שתי תבניות חד פעמיות,בינוניות,מרובעות.
אני משתמשת מובנות עם נייר אפיה,לא חובה.
מרוססות מעט עם שמן

חומרים:(אני משתמשת בכוס מידה אוניברסלית)
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
מעט מלח
שלושת רבעי כוס קורנפלור
שלושת רבעי כוס קמח מצה
כוס מים פושרים
כוס אגוזי מלך טחונים,בערך 100 גרם
חצי כוס שמן
אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
1 אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת חמוצה(גביעים של 200 מ"ל)

ההכנה:
מקציפים במיקסר עם מקצף את החלבונים,עם מעט מלח,לקצף יציב.
מעבירים לקערה אחרת.
בקערה של המיקסר שמים:
חלמונים ומקציפים עם הסוכר שמוסיפים בהדרגה,עד קבלת בלילה תפוחה.
מוסיפים לחלמונים:כפית תמצית וניל.מוסיפים תוך כדי הקצפה איטית את השמן.מוסיפים מים וממשיכים להקציף באיטיות.מוסיפים:אגוזים,קורנפלור,אבקת אפיה וקמח מצות,ומקציפים רק עד קבלת בלילה אחידה(יוצאת די נוזלית וזה בסדר)
מפסיקים פעולת מיקסר,ומקפלים בעדינות את קצף החלבונים לבלילה.
מחלקים את הבלילה לשתי התבניות,ואופים כל אחת,עד שקיסם יוצא יבש,בערך 25 דקות כל אחת.
מצננים היטב

מכינים קרם:
מקציפים את שתי השמנת עם הפודינג וניל,לקרם .
מורחים מחצית מהקרם על אחת השכבות,מכסים עם העוגה השניה,ומעליה מורחים את הקרם שנותר.

לקישוט

מגרדים שוקולד מריר.

העוגה יוצאת עסיסית ולחה,אין צורך בסירופ.

תודה לסוניה ..עוגה נהדרת

עוגת אגוזים עם קרם שמנת לפסח
די שיקרספר המתכונים של
מתכון של

די שיקר

30 מתכונים