Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

בצק פריך:
2.5 כוסות קמח תופח (כוס אוניברסאלית)
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית ווניל/2 שקיות סוכר ווניל
קורט מלח
200 גרם חמאה/נטורינה לפרווה
5 חלמונים

מלית ריבה: (המסתי במיקרו דקה, למצב טיפה נוזלי, לא מידי)
3 כפות ריבת משמש
3 כפות ריבת תות (סוג הריבה שאוהבים)
חופן אגוזים שבורים

מרנג קוקוס:
5 חלבונים
200 גרם סוכר (כוס)
2 כוסות קוקוס לבן (200 גרם)

אופן ההכנה:
*הבצק: בקערת מעבד המזון מניחים את כל רכיבי הבצק, פרט לחלמונים.
*מכניסים ומעבדים בפולסים עד קבלת פירורים, מוסיפים את החלמונים בהדרגה וממשיכים לעבד בפולסים רק עד שהבצק מתגבש.
(יש לשים לב לא לעבד יותר מידי אחרי שמוסיפים את החלמונים).
מעבירים לתבנית גדולה, על נייר אפייה ומשטחים בעזרת כף ואצבעות היד, לגובה אחיד.
מורחים את הריבה, מפזרים את האגוזים הקצוצים, מניחים בצד ועוברים להכנת המרנג.
*בקערת המיקסר מקציפים חלבונים (לקבלת קצף יציב יותר, מוסיפים לחלבונים בתחילת ההקצפה) + 2 כפות מים+2-3 טיפות לימון+ קורט מלח, עד קבלת קצף יציב ולבנבן, מוזגים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה לקבלת מרנג יציב, עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקוקוס בעדינות ומקפלים עם מטריפה או מרית..
*מורחים את המרנג על גבי הריבה (בעזרת כף יוצרים גבעות ולבסוף מיישרים עם מרית – כך קל יותר) פיזרתי מעל סוכריות קטנות (חום לבן) לילדים (לא חובה)
אופים בתנור חם ב-170 מעלות טורבו כ-35 דקות.
*מצננים, פורסים למנות, שומרים בכלי סגור מחוץ למקרר…..

עוגה חלומית עם ריבה קצף אגוזים וקוקוס_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים