Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

תבשיל קליל לאוהבי החצילים , יכול לשמש כתוספת לאורז , לעוף , לבשר ואפילו כך לצד סלט ירקות עם לחם.
כאן אופן ההכנה כולל מתכון כתוב👇
https://youtu.be/PTuo0706iuU
כאן המתכון
מחמוסה חצילים-בבנג'אן

החומרים
1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות(250 גרם)
1 עגבניה גדולה חתוכה לרצועות/קוביות בינוניות(150 גרם)
1 חציל גדול חתוך לקוביות 3X3 (500 גרם) לאחר שהושרה במלח ומנוגב
קמצוץ פלפל חריף לאוהבים
מעט פלפל שחור
1/2 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה א. מ. עוף , (לא חייבים)
מעט מלח במידת הצורך
2 כפות שמן

אופן ההכנה
בסיר שטוח מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומערבבים תוך כדי עיטוף הבצל בשמן על להבה גבוהה בערך כ-5 דקות מערבבים מדי פעם עד לריכוך הבצל.
מוסיפים את העגבניות מערבבים ואת החצילים ושוב מערבוב את כל המרכיבים יחד.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים כ-2 דקות ומנמיכים את הלהבה מכסים את הסיר.
מבשלים כ-20 דקות כאשר מדי פעם מערבבים ובדקים שהתבשיל לא מתייבש.
כאשר החציל מתרכך בודקים טעמים ובמידת הצורך מתקנים.
בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח דליה לוי

לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי