Share with:


בשרי

אופן הכנה

במקור התבשיל אמור להתבשל כשעתיים וחצי על הגז בבישול איטי ובלי כמעט נוזלים
אבל אני קיצרתי תהליכים והרתחתי מראש את הבשר(נתח מס' 5) בסיר לחץ
מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס

מצרכים:
1 נתח צלי בשר מס' 5 שהורתח מראש בסיר לחץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי(לא חייב להשתמש בכל הכמות)
4 תפו"א בינוניים
1 בצל
4 שיני שום

ועכשיו להכנה:
1. בסיר שטוח עם ציפוי טפלון לשים שמן בכמות שתכסה את כל תחתית הסיר בגובה כס"מ
2. לטגן 4 תפ"וא קלופים ופרוסים לפלחים טיגון טוב מכל הצדדים עד כדי שיזוף.להוציא לנייר סופג ולהניח בצד בנתיים.
3. באותו הסיר לא להוציא את השמן לטגן בצל פרוס דק דק לרצועות עד להזהבה יפה שהוא מקבל צבע חום יפה להוסיף 4 שיני שום קצוצות ולאדות כדקה.
4. להוסיף חצי כף כורכום כפית פפריקה מתוקה חצי כף פלפל שחור ולערבב לפתיחת טעמים.
5. להוסיף כוס וחצי מים לערבב ולהוסיף כף אבקת מרק בצל וחצי כף אבקת מרק עוף.
6. לסדר את פרוסות הבשר בסיר ולבשל עם מכסה סגור עד שהבשר מתרכך
מדי פעם לבדוק שלא חסר נוזלים.
7. להוסיף את פלחי התפו"א לשפוך מהרוטב על הכל ולבשל עם מכסה עוד כחצי שעה.
8. הרוטב צריך להיות סמיך ולא יותר מדי נוזלים.בהצלחה.

סופריטו בשר ותפו"א_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים