Share with:


צמחוני טבעוני כשר לפסח פרווה

אופן הכנה

שמן זית – 3 כפות – סה"כ (30 מ"ל), לטיגון.
בצל – יחידה בינונית (125 גרם), חתוך לקוביות.
תפוח אדמה – 5 יחידות בינוניות – סה"כ (845 גרם)
גזר – 3 יחידות בינוניות ללא קליפה – סה"כ (348 גרם)
כרוב – 1/2 יחידה בינונית – סה"כ (770 גרם)
סלרי – כרפס – 5 שורשים – סה"כ (775 גרם)
מים – 1.5 ליטר
מלח – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
אבקת מרק בטעם עוף – כף שטוחה (12 גרם), לפי הטעם – לא חובה.
פטרוזיליה – צרור (114 גרם), חתוכה גס.
פפריקה – 1/2 כפית שטוחה, לקישוט.

הכנה:
1. לשטוף, לקלף ולחתוך את הירקות לקוביות.
2. על אש גבוהה לחמם את השמן בסיר בינוני.
3. לטגן את הבצל תחילה, להוסיף את שאר הירקות ולהמשיך לטגן כ- 5 דקות (לערבב מדי פעם).
4. להוסיף את המים, לתבל בתבלינים, להביא לידי רתיחה ולאחר מכן להמשיך לבשל את המרק למשך כ- 40 דקות על להבה בינונית.
5. לחתוך את הפטרוזיליה לחתיכות גסות ולהוסיף למרק.
6. מרסקים את המרק בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת המרקם הרצוי

מרק ירקות טחון
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים