Share with:


בשרי

אופן הכנה

הכנת הקובה:
מעטפת :
לוקחים 2 כוסות סולת , מוסיפים חצי כפית מלח , כפית שמן , ומים פושרים בערך 3/4 כוס ( המעטפת צריכה לקבל מרקם בצקי ורך אם חסר מים אפשר להוסיף )מניחים בצד ל20 דקות בינתיים מכינים את המילוי .

למילוי :
250 גרם בשר בקר טחון או עוף טחון 1 בצל קטן קצוץ,1 כפית פטרוזיליה קצוצה,¼ כפית מלח,¼ כפית פלפל שחור,1 כפית שמן

מכינים את המרק: פורסים את הסלק לפרוסות בעובי ½ ס"מ או שחותכים לריבועים בגודל 1 ס"מ. ניתן גם לגרר את הסלק בפומפייה גסה, כך יתקבל מרק סמיך עם שבבי סלק. יוצקים מים לסיר רחב, מוסיפים שמן ואת הסלק מבשלים במשך כחצי שעה עד שמתחיל להתרכך. מוסיפים מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול.

קורצים כדור בגודל כדור קטן מתערובת הסולת ומשטחים על כף היד. לוקחים מתערובת המילוי . סוגרים את הקצוות מסביב ומגלגלים בעדינות לקבלת כדור חלק. מניחים על גבי מגש.

. מבשלים את הקובות: שמים את הקובות ברוטב . מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כעשר דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ־20 דקות נוספות..

קובה סלק
עליזה חסןספר המתכונים של
מתכון של

עליזה חסן

52 מתכונים