Share with:


בשרי

אופן הכנה

המתכון של יפה רייפלר
(בשרי)

המרכיבים :
קציצת הקובה:

1/2 ק"ג בשר טחון גס
1 בצל קצוץ
1/2 כוס עלי נענע קצוצים
1/4 כוס עלי סלרי קצוצים דק
1 בצל קצוץ דק
1 כף פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
1 כף שמן

מעטפת הקובה:

3 כוסות סולת
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
מים כמה שנכנס.
לשים הכל בקערה, להוסיף מים בהדרגה וללוש עד קבלת בצק .

להניח בצד ל- 10 דקות

לתלוש כדורי בצק לשטח כל כדור לשים כדור מהבשר ולסגור היטב..

מרק

מצרכים:

1 בצל חתוך
2 כפות שמן
3 עלי מנגולד
3 עלי סלרי עם גבעולים
1/2 כוס עלי נענע קצוצים
3 כפות רסק עגבניות
2 לימון פרסי מעוכים
1 כף נענע יבשה
1 כפית מלח לימון
מיץ מ-2 לימונים
3 כפות סוכר
1/2 כפית שום כתוש
מלח לפי הטעם

הכנת המרק:
לאדות בצל קצוץ עם 2 כפות שמן
להוסיף לסיר עלי מנגולד,
גבעולי סלרי חתוכים, עלי סלרי ונענע קצוצים
לאדות הכל יחד ולהוסיף רסק עגבניות
מלח לימון..סוכר
מיץ מ 2 לימונים
שום כתוש וכף נענע יבשה.
מלח לפי הטעם
להוסיף מים בגובה 2/3 מגובה הסיר ולהביא לרתיחה.
להוסיף לסיר את הקובות ..
לבשל 15 דקות על להבה גבוהה ולהנמיך..
לבשל עוד כ -45 דקות.

להגיש חם..