Share with:


בשרי

אופן הכנה

המתכון של יפה רייפלר
(בשרי)

מצרכים:

לבצק:
1 ק”ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
5 כפות שמן זית
1 ביצה
3.1/2 כוסות מים

למלית הבשר:

500 גרם בשר טחון
30 גרם שומן כבש קצוץ
1 כף עלי פטרוזיליה יבשה
1 בצל מגורר
1 שן שום כתוש
1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש
1 כפית עלי מנטה יבשה או נענע יבשה
1 כף רסק עגבניות
1 עגבניה קלופה וקצוצה דק
חופן צנוברים
1/2 כפית גרידת לימון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם

ההכנה:

להוסיף לקערת המיקסר את הקמח, שמרים, סוכר, מלח ולערבב..
להוסיף שמן זית, ביצה ..להתחיל לערבל עם וו לישה ולהוסיף את המים בהדרגה.
הבצק יהיה רך ודביק.
לשמן קצת עם שמן זית לכסות עם ניילון
נצמד ולהניח בצד להתפחה. בערך שעה..

מלית הבשר:

במחבת עם כף שמן לאדות את הבצל ולהוסיף את הבשר הטחון, שומן כבש, שום, ותבלינים לאדות ולפרק עם מזלג גבשושים של הבשר.
לתקן טעמים ולהוסיף צנוברים, עגבניה מגורדת ורסק עגבניות..
לערבב, לכבות להבה ולצנן מעט..

הרכבת המאפה:

לקחת כדור בצק בגודל שבוחרים,
לפתוח את הבצק עם ידיים משומנות ולשים בתבנית מעל נייר אפייה..
על הבצק לשים ממלית הבשר
לשטח ולהצמיד היטב לבצק..

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180% מעלות צלזיוס ולאפות כ- 30 דקות או עד שהמאפה מזהיב..

להגיש חם עם טחינה וסלט ירקות..