Share with:


פרווה

אופן הכנה

במתכון זה נעשה שימוש בממרח תמרים במקום חמאה או שמן, ניסוי שיצא מוצלח

מרכיבים:
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח רגיל
1.5 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס ממרח תמרים
( – במקום 100 גרם או 100 מ"ל שמן)
2 חלמונים של ביצה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס סילאן
1 + 1/4 כוסות מים פושרים

לציפוי:
1 ביצה טרופה
קצת שומשום או קצח – לא חייב

ההכנה:
1. בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים, ממרח התמרים, הסילאן, החלמונים, המלח, הפפריקה המתוקה והמים הפושרים. מערבבים הכל בוו לישה במהירות בינונית, למשך 5 דקות. עד לקבלת בצק חלק ויפה. אפשר גם ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, חלק ויפה.

2. מכסים את הקערה עם מגבת ונותנים לבצק מנוחה לתפיחה עד שיש הכפלה בנפח הבצק. עניין של 1.5 שעות.

3. מקמחים משטח עבודה ואת הידיים קצת, ולשים את הבצק להוצאת האוויר.

4. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג, מגלגלים יפה שהכדורים יהיו חלקים ונעימים למגע.

5. בתבנית עם נייר אפייה מניחים את כדורי הבצק בתבנית עם רווח נאה ביניהם.

6. מכסים את הכדורים עם מגבת ונותנים מנוחה והתפחה שניה כ-1/2 שעה.

7. מחממים תנור ל-180 מעלות.

8. טורפים ביצה ומברישים את כדורי הבצק. מפזרים מעל טיפה שומשום או קצח – אפשר גם בלי.

9. מכניסים לאפייה ל- 20 דקות עד להזהבה יפה….

לחמניות שמרים עם סילאן
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים