Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים (10-12 לחמניות):
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
כף גדושה שמרים יבשים
3 כפות גדושות סוכר
4 כפות מלאות דבש
ביצה
3/4 כוס מים פושרים (180 מ"ל)
6 כפות שמן
כפית מלח

לציפוי: ביצה טרופה, כפית דבש ושומשום.

אופן הכנה:
-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים דבש, ביצה ומים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל5-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, עד הכדורים תופחים.
-מברישים את הלחמניות (בחלקן העליון) בתערובת של ביצה טרופה ודבש ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-7 דקות לפני).

מתכוןמתכון

לחמניות מתוקות_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

69 מתכונים