Share with:


חלבי

אופן הכנה

לרוטב העגבניות:
בצל גדול קצוץ
2-3 שיני שום
1 פחית עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות.
2-3 כפות רסק עגבניות
חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
מלח ופלפל

מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.

מכינים תערובת של קופסת קוטג׳ או ריקוטה, כוס גבינה קשה מגורדת (מוצרלה/צהובה/פרמזן) או שילוב של שלושתם.
חותכים קופסת פטריות.
מתחילים בהכנה…
שמים על קרקעית התבנית רוטב, מעל שכבת עלי לזניה, רוטב עגבניות, פטריות וגבינות.
ככה עושים פעמיים שלוש, תלוי בגודל התבנית.
מסיימים בשכבה העליונה עם רוטב, פטריות וגבינות.
עוטפים בנייר כסף, מכניסים לתנור בחום 180 מעלות 45 דקות.
מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 15 דקות.

לזניה עם פטריות_מתכון  של מרי שקד שירזי
מרי שקד שירזיספר המתכונים של
מתכון של

מרי שקד שירזי

100 מתכונים