Share with:


צמחוני חלבי

אופן הכנה

מתכון קל ונחמד ללזניה טעימה וקלה להכנה

רכיבים:
תבנית חד פעמית בינונית
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 קופסאות קטנות 400 גרם של שימורי עגבניות חתוכות דק, סה"כ 800 גרם
1 קופסא של דפי לזניה מוכנים
300 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
1 קופסה גבינת ריקוטה פרסקה
1 כף רוטב טריאקי
תרסיס שמן קנולה
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
1/2 כף פפריקה מתוקה

ההכנה:
1. להכנת הרוטב:
לשמן מחבת עם הריסוס שמן ולטגן את הבצל עד להזהבה.
בקערה שמים 2 קופסאות של שימורי העגבניות, הבצל שטיגנו, הטריאקי והתיבול, מערבבים טוב.
טועמים ומתקנים תיבול.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. משמנים תבנית האפייה עם ריסוס שמן ומניחים את דפי הלזניה כתחתית, מעל השכבה יוצקים קצת מרוטב שהוכן.

4. מפזרים קצת מגבינת הפרסקה ריקוטה ומעליה שכבה של גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת.

5. מוסיפים עוד קצת מהרוטב עגבניות ממש קצת שכבה דקה, ומעליה שוב דפי לזניה, רוטב
וגבינות.

6. שכבה אחרונה, דפי לזניה, את כל הרוטב, גבינת הפרסקה ובשכבה האחרונה גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
במתכון יצא 3 שכבות, ההמלצה שלנו לא יותר מ-4 שכבות.
משארית הרוטב שנשאר מוסיפים מסביב הלזניה בתבנית האפייה.

7. עוטפים את התבנית עם נייר כסף, ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
אחרי ה-30 דקות מוציאים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות.

לזניה טעימה ועסיסית
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים