Share with:


פרווה

אופן הכנה

2 פוקאצ’ות גדולות בגודל תבנית תנור
1 ק״ג קמח לבן רגיל 2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרים טריים של שמרית 4 כפות סוכר 60 מ"ל שמן זית או 4 כפות 700-750 מ״ל מים בטמפרטורת החדר 1 כף מלח

אופן ההכנה,
בקערת המיקסר, שימו לב – עם וו גיטרה , מניחים בתחתית את המלח, מעל את הקמח, הסוכר והשמרים.
מוסיפים את המים ומתחילים לערבב. אחרי שמתגבש בצק מוספים את השמן ולשים כך את הבצק הרטוב עם הוו גיטרה לפחות 10 דקות על מהירות בינונית.
לא עוצרים את המקיסר עד שהבצק מבריק וחלק. ורטוב מאוד.
עוצרים את המיקסר, מוציאים את הקערה ומכסים בניילון נמצד או מגבת
מניחים להתפחה כשעה או עד הכפלת הנפח.

הכנה הפוקאצה
אחרי הכפלת הנפח, בלי להוריד את האוויר של הבצק, שופכים פנימה לתוך קערת המיקסר, כחצי כוס מים.
מחלצים את הבצק מהדפנות ושופכים לתוך תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.
אחרי ההתפחה הנוספת, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים עגבניות, פלפלים, עשבי תיבול שאוהבים (תימין/רוזמרין) ואופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות כ15-20 דקות או עד הזהבה.

מגישים חם ולוהט עם שמן זית וחומץ בלסמי בצד

פוקאצה _ רוחמה כהן
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים