Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים למתכון
16 מנות (תלוי בגודל הבורקסים)

הבצק
1 קילו קמח לבן
מלח – כף שטוחה
שמן קנולה – 1/2 כוס
ביצה – Large
מים – 2 כוסות
וודקה – כף
חומץ 5% – 2 כפות

המילוי
תרד – 450 גרם
בולגרית 5% שומן – 400 גרם
גבינת מוצרלה מגורדת – 200 גרם
גבינה צהובה מגורדת – שקית (200 גרם)
ביצה – 2 Large
קמח לבן – כף גדושה

לטיפטוף על הבצק וציפוי
שמן קנולה – 1/4 כוס
לפי הצורך : שומשום – 2 חופנים

לבשל את התרד במשך כ- 3 דקות, לסנן, לקרר ולסחוט.
לערבב היטב את כל מצרכי המילוי ולהניח בצד.
ללוש את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק נעים ולהניח בצד כחצי שעה.
לחלק את הבצק ל- 16 כדורים (אפשר להקפיא את הכדורים וכל פעם להוציא מהמקפיא כמה שרוצים), ולתת מנוחה של כחצי שעה.
לרדד כל כדור על שיש מקומח לגודל של פיתה, ולתת מנוחה של כ- 15 דקות.
לקחת את הפיתה ולפתוח בעזרת הידיים (כמו בצק חצ`פורי) לעלה דק, להניח על השיש ולטפטף שמן מעל הבצק הדק.
בקצה הפיתה לשים מתערובת המילוי, לגלגל את הבצק לצורת נחש, לסובב ולעשות איזו צורה שרוצים.
להניח נייר אפייה על התבנית, להניח את הבורקסים, לפזר שומשום ולטפטף שמן מעל. לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 35 דקות.

מתכוןמתכון

בורקס תרד וגבינות_מתכון  של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים