Share with:


חלבי

אופן הכנה

אני אוהבת עגבניות, רוטבים מעגבניות וכל מה שקשור בגברת האדומה, היפהפיה והבריאה הזאת.
הנה מתכון קל ונחמד ללזניה טעימה מאוד עם רוטב משימורי עגבניות חתוכות דק, ודפי לזניה מוכנים.

רכיבים:
תבנית חד פעמית בינונית
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק (סה"כ 800 גרם)
1 קופסא של דפי לזניה מוכנים (לא נשתמש בהכל)
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 קופסה גבינה ריקוטה פרסקה
1 כף רוטב טריאקי
תרסיס שמן קנולה
תיבול, פלפל שחור, מלח ופפריקה מתוקה

ההכנה:
1. להכנת הרוטב:
לשמן מחבת עם הריסוס שמן ולטגן את הבצל עד להזהבה.
בקערה לשים את 2 קופסאות העגבניות, הבצל שטיגנו, הטריאקי והתיבול לערבב טוב
לטעום ולתקן תיבול.
2. לחמם את התנור ל-180 מעלות.
3. לשמן את התבנית עם ריסוס השמן ולהניח את דפי הלזניה כתחתית, מעל השכבה ליצוק קצת מרוטב שהוכן.
4. לפזר קצת מגבינת פרסקה ריקוטה ומעליה שכבה של גבינה צהובה מגורדת.
5. לשים עוד קצת מהרוטב עגבניות ממש קצת שכבה דקה, ומעליה שוב דפי לזניה, רוטב
וגבינות.
6. שכבה אחרונה, דפי לזניה, את כל הרוטב, גבינת הפרסקה ובשכבה האחרונה גבינה צהובה מגורדת. (לי יצא סה”כ 3 שכבות).
ואם נשאר עוד מהרוטב אז נשפוך מסביב שיהיה עסיסי וטעים.
7. לעטוף את התבנית עם נייר כסף, ולהכניס לתנור ל-30 דקות.
אחרי ה-30 דקות להוציא את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות…

לזניה מאמא-מיה עסיסית ומפנקת
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים