חצ'פורי – אירה אליקישוילי
4 כוסות מים
2 כפות חומץ
1 ביצה
6 כפות שמן
1 קילו קמח
אופן הכנה:
שמים את המרכיבים לפי הסדר, לשים את בכל יחד לבצק חלק וגמיש .נותנים לו מנוחה 1 של 30 דקות , לשים שוב ונותנים מנוחה של שעה אחרי שעה קורצים כ 19 -22 כדורים נותנים מנוחה של 15 דקות.
מרדדים כל כדור בנפרד לעלה דק.
מזלפים שמן לקפלים מימין לשמואל ( צורת מלבן) מזלפים שוב , מקפלים פעם 2 מלמטה למעלה ( צורת מרובע)
ממלאים בגבינה מקפלים פעם 3 למעוין או מעטפה
מברישים בשמן אופים ראפ מעלות עד שזה מזהיב.
מלית גבינה :
2 קוביות גבינה בולגרית מעודנת 5%
1 גבינה צפתית
1 קופסת קוטג'
1 ביצה
3 כפות קמח
לערבב הכל